INICI DEL CURS POLÍTIC

Casado reclama «poder anar per Barcelona sense que t'apunyalin pel carrer»

El president del PP denuncia l'empitjorament de la seguretat ciutadana en els últims tres mesos

El Partit Popular celebrarà una convenció econòmica en les pròximes setmanes

rosas49634889 pablo casado espectaculo toledo puy du fou190901115538

rosas49634889 pablo casado espectaculo toledo puy du fou190901115538 / Ismael Herrero

2
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha participat aquest diumenge en un acte de partit a Àvila amb què el PP pretén donar per iniciat el “curs polític”.

En el seu discurs, Casado s’ha referit a la seguretat ciutadana com una de les tres qüestions que ha empitjorat en els últims tres mesos, amb un Govern en funcions.

“Volem que es pugui anar per Barcelona sense que t’apunyalin pel carrer i sense que hi hagi una alcaldessa que no hi faci res”, ha dit Casado, que també s’ha referit a la inseguretat ciutadana que segons el seu parer promou el comerç il·legal.

L’‘efecte crida’ que, segons Casado, promou la política d’immigració del Govern en funcions i els homenatges a etarres són altres de les qüestions a què s’ha referit el líder del PP al capítol de seguretat ciutadana. “Com és possible que el Govern no hagi fet res quan ahir a Navarra s’estava humiliant la Guàrdia Civil i les seves famílies amb homenatges a Altsasu” ha retret Casado, en al·lusió als actes celebrats ahir a la localitat navarresa.

Por d’una altra crisi

Juntament amb la seguretat ciutadana, les altres dues qüestions que –segons Casado– han empitjorat en els tres últims mesos són l’economia i “la unitat nacional”, en al·lusió a la política territorial.

“A la gent li fa por que torni a venir una altra crisi”, segons el líder del PP, que ha criticat la gestió econòmica socialista i els anuncis de pujades d’impostos.

Davant de la situació de creixent incertesa internacional, Casado ha anunciat la celebració en el partit d’“una convenció econòmica en les pròximes setmanes” per afinar la resposta del PP.

“Amenaça hipòcrita”

“La situació territorial no ha millorat”, ha afegit el líder del PP al referir-se a la tercera de les qüestions, a què ha volgut dedicar més temps en la seva intervenció.

El líder del PP ha criticat els pactes del PSOE a Catalunya amb ERC i amb “els de Waterloo” (en al·lusió al PDCat) en algunes administracions locals després de les eleccions municipals. I ha previngut davant una previsible escalada de tensió vinculada a la sentència del Suprem pel judici del procés: “Torra ha dit que cal collar, sigui quina sigui la sentència”.

Notícies relacionades

En aquest context, Casado ha qualificatd’“amenaça bastant hipòcrita” les apel·lacions del PSOE a l’abstenció del PP per no haver de pactar amb els independentistes en una investidura hipotètica de Pedro Sánchez. 

Dit això, el líder del PP ha afegit: “no diem que direm ‘no’ a Sánchez si ha d’aplicar l’article 155 [de la Constitució]” a Catalunya.