Cs acusa el Síndic de "caure a les xarxes de corrupció de CDC"

Roldán li demana que faci "un pas al costat" per la seva fotografia amb persones involucrades en la trama del 3%

el sindic responde a cs sobre el 3 hoy mismo pedire a torrent comparecer en el parlament / periodico

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha acusat aquest dimecres el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, de ser un "autèntic vividor del procés" i de "caure a les xarxes de corrupció de Convergència (CDC)" per la fotografia que va revelar EL PERIÓDICO. A la imatge apareix Ribó al costat de l’exdiputat Ramon Camp i la seva dona Francesca Guardiola, el llavors director general d’Infraestructures.Cat, Josep Antoni Rosell, i l’empresari Jordi Soler Paredes, que hauria pagat el viatge de tots plegats. Aquests dos últims estan investigats per l’Audiència Nacional en el ‘cas 3%’ de finançament il·legal de CDC.

"No només es dedica a defensar únicament i exclusivament polítics separatistes, ara veiem proves de com és un autèntic vividor del procés i aquesta foto ho demostra, reflecteix la degradació moral del nacionalisme que és capaç de corrompre institucions com el Síndic", ha etzibat la diputada i senadora del partit taronja. 

El partit ha demanat que se celebri un ple extraordinari perquè compareguin Ribó i Guardiola. "És lamentable com el separatisme ha convertit el Síndic en un xiringuito més", ha justificat Roldán. Aquesta compareixença ja va ser sol·licitada en la comissió parlamentària d’Assumptes Institucionals, però no va prosperar. Així mateix, han reclamat la relació d’obsequis a alts càrrecs i membres de la sindicatura des del 2015.

Notícies relacionades

"El Síndic només es dedica a defensar els partits independentistes i criticar la justícia espanyola, en comptes de complir la seva funció, que és el defensa els interessos i llibertats de tots els catalans", ha assegurat, i ha reclamat a Ribó que "faci un pas al costat" i abandoni el càrrec que ocupa de forma provisional, ja que el seu mandat ha caducat.

"Qüestió d’egos"

D’altra banda, Roldán ha defensat que seria una "terrible notícia" que es convoquessin novament eleccions generals, a més d’una "irresponsabilitat" de Pedro Sánchez. "No hi ha un pacte amb els seus socis nacionalistes populistes i nacionalistes per qüestió d’ego i de càrrecs. És completament inacceptable i una vergonya com el país està paralitzat", ha puntualitzat, i ha afegit que el líder del PSOE "s’atrinxera" i "utilitza els seus socis de govern per continuar amagat".

Temes:

Ciutadans