ELECCIONS EN L'AIRE

Sánchez esgota els terminis i guarda silenci sobre la negociació

El president en funcions es reuneix amb entitats de memòria històrica i ciència

El líder del PSOE continua sense tancar trobades amb la resta de partits

undefined49572636 madrid 26 08 2019  pol tica   el secretario general del psoe190826183017

undefined49572636 madrid 26 08 2019 pol tica el secretario general del psoe190826183017 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Pedro Sánchez guarda silenci sobre la negociació d’una investidura que eviti una repetició electoral que cada dia sembla més inevitable. El president en funcions ha acabat aquest dilluns les reunions amb organitzacions de la societat civil per elaborar un programa de govern, però continua sense tancar cites amb els partits els vots dels quals necessita per evitar la tornada a les urnes abans del 23 de setembre.

Després d’assistir al sopar de gala de la cimera del G7 a Biarritz diumenge, Sánchez s’ha reunit aquest dilluns al migdia amb organitzacions de memòria històrica i de ciència. A la seva arribada a la trobada, el cap de l’Executiu ha pronunciat un ràpid "bon dia" i ha preferit no fer declaracions als mitjans de comunicació, tot i que sí que ha conversat amb algunes veïnes de Madrid que han parat a saludar-lo.

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha confirmat que no s’han fixat encara reunions amb la resta de formacions polítiques, malgrat que el PSOE va preveure inicialment tancar aquestes trobades a partir del 19 d’agost. La resta de la setmana Sánchez es veurà amb altres col·lectius però no amb líders d’altres partits.  

Delgado ha tornat a remarcar que en tot cas, arribin quan arribin aquests contactes, Sánchez no tornarà a posar sobre la taula la possibilitat d’una coalició ja que el fracàs al juliol va demostrar, segons el parer del Govern, que aquesta opció és inviable

Diputació Permanent

Notícies relacionades

El president en funcions tampoc té previst assistir aquest dimarts a la reunió de la Diputació Permanent al Congrés, en la qual els partits voten la petició de 14 compareixences de membres de l’Executiu per donar explicacions sobre diversos assumptes, entre els quals, la crisi del’'Open Arms' i la listèria. 

La posició d’Unides Podem és clau en aquesta trobada, perquè pot aplanar la compareixença de Sánchez davant el ple que demanen el PP i Cs o bé evitar-la. Els morats, que inicialment pensaven exigir la presència del cap de l’Executiu per donar compte de la gestió de l’'Open Arms', finalment van optar perquè sigui la vicepresidenta, Carmen Calvo, qui vagi al Congrés.