DESPRÉS D'UN TRIPLE BYPASS CORONARI

El rei Joan Carles passarà a planta "en les pròximes hores"

La seva evolució és favorable i ja s'ha aixecat i ha fet els primers passos

25/08/2019 Visitas del rey Felipe VI y la reina Letizia a don Juan Carlos tras ser operado en el Hospital Universitario Quirónsalud de Pozuelo de Alarcón (Madrid)

25/08/2019 Visitas del rey Felipe VI y la reina Letizia a don Juan Carlos tras ser operado en el Hospital Universitario Quirónsalud de Pozuelo de Alarcón (Madrid) / Jesús Hellín - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El rei Joan Carles continua ingressat a la unitat de cures intensives (uci) del’hospital  Quirón Salud Madrid, on dissabte passat se li va practicar un triple bypass aortocoronari, tot i que està previst que passi a planta "en les pròximes hores". Així es recull en el comunicat mèdic d’aquest dilluns, que ha sigut llegit per la gerent territorial dels hospitals Quirón, Lucía Alonso, centre privat on el rei emèrit va ser intervingut.

Joan Carles continua evolucionant "favorablement", manté bon estat d’ànim, tolera dieta tova i fins i tot s’ha aixecat i ha fet "els seus primers passos", ha dit Alonso.

Diumenge, Felip VI va afirmar a la sortida de l’hospital que tant la reina Letícia com les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, aniran al centre hospitalari a veure Joan Carles quan pugui rebre visites. 

L’operació del rei Joan Carles estava programada per a finals d’aquest mes d’agost des de l’última revisió mèdica feta els passats dies 11 i 12 de juny. Després de la revisió del juny, el monarca ha fet vida normal i fins i tot va participar el passat 9 d’agost en el Campionat de Món de Vela a Finlàndia.

Més d’una desena d’operacions

Des del maig del 2010, quan li van extirpar un nòdul pulmonar, que va resultar benigne, el rei Joan Carles s’ha sotmès a més d’una desena d’operacions quirúrgiques, l’última, la que va tenir lloc el 21 de novembre del 2013 perquè li substituïssin una pròtesi artificial al genoll dret. L’abril passat, al rei emèrit li van extirpar de manera preventiva una lesió cutània que tenia com a conseqüència de l’exposició al sol.

Notícies relacionades

L’any 2013, Joan Carles es va enfrontar a tres operacions, dues de les quals van ser pel maluc esquerre. Abans, a finals del 2012, se li havia col·locat una pròtesi al maluc, deteriorat per l’artrosi, però se li va generar una infecció d’origen desconegut que el va obligar a sotmetre’s a una intervenció en dues fases, al setembre i al novembre del 2013.

Entre el 2010 i el 2013, Joan Carles es va sotmetre a un total de nou operacions. Així, el març del 2013 va ser operat d’una estenosi de canal i un agreujament d’una hèrnia discal. En les anteriors ocasions va ser intervingut d’un pulmó, un genoll, el taló d’Aquil·les i els dos malucs.

Temes:

Joan Carles I