TRIPLE BYPASS

Joan Carles I «evoluciona satisfactòriament» però seguirà a l'UCI

El rei emèrit ja s'ha aixecat i començat a ingerir aliments

undefined49558192 graf646  pozuelo de alarcon  madrid   25 08 2019   la reina 190825133931

undefined49558192 graf646 pozuelo de alarcon madrid 25 08 2019 la reina 190825133931 / Rodrigo Jimenez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El rei Joan Carles evoluciona “satisfactòriament”, després de passar la primera nit a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Quirón Salut Madrid després que aquest dissabte li fessin una cirurgia cardíaca en què el van intervenir d’un triple bypass aortocoronari.

Seguint el protocol mèdic, Joan Carles va ser traslladat a l’UCI quan va acabar la intervenció quirúrgica i allà va ser visitat pel rei Felip VI i la reina Sofia. Aquest diumenge ha acudit Sofia, acompanyada de la seva germana i uns amics.

El comunicat mèdic llegit aquest migdia assenyala que tot i que està despert i ha començat a ingerir aliments, encara haurà de d’estar-se a la Unitat de Cures Intensives. Una situació habitual després d’una cirurgia cardíaca.

Segons aquest informe, l’anterior cap de l’Estat ha evolucionat satisfactòriament durant les primeres hores del postoperatori. “El pacient està despert, amb situació neurològica normal, respirant espontàniament sense recolzament ventilatori i amb mínim recolzament vasoactiu”, afegeix el text. A més, assegura que Joan Carles presenta “bon estat d’ànim, s’ha aixecat i ha començat a ingerir aliments”.

Visita de la família

No obstant, durant les pròximes hores està previst que continuï el seu control postoperatori a l’UCI, on les visites solen estar restringides.

Aquest diumenge Sofia ha acudit a l’hospital a les 13.00 hores i s’ha mostrat “contenta” perquè l’operació ha resultat segons estava previst, i ha indicat que encara no coneix els detalls sobre la recuperació del rei emèrit. “Vostès saben més que jo”, ha fet broma.

No obstant, s’ha mostrat segura que el rei Joan Carles tindrà un bon estat d’ànim durant el postoperatori. “Ell sempre està content sempre”, ha dit.

La reina emèrita, que també va estar a l’hospital ahir, durant la intervenció quirúrgica, ha arribat acompanyada d’Irene de Grècia, la seva cosina Tatiana Radziwill i el marit d’aquesta, el cardiòleg Jean Henri Fruchaud.

Aquest dissabte, Felip VI va afirmar a la sortida de l’hospital que tant la reina Letícia com les seves filles, la princesa Leonor i la infanta Sofia, acudiran al centre hospitalari a veure Joan Carles quan pugui rebre visites.

Notícies relacionades

En les seves paraules als periodistes, acompanyat per Sofia, va assegurar que estaven molt contents pel desenvolupament de l’operació perquè tot havia anat “perfecte”. 

Segons s’ha avançat, el pròxim comunicat mèdic es facilitarà demà a les 12:00 hores.

Temes:

Joan Carles I