LA SALUT DE L'EXCAP DE L'ESTAT

El rei Joan Carles, operat amb èxit després d'implantar-li tres 'bypass' al cor

La intervenció quirúrgica cardíaca estava programada des de juny i, des d'aleshores, ha fet vida normal

21c4ad56-b2a6-4108-a5a0-af02bced2aa6-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

 El rei Joan Carles ha sigut operat "amb èxit" després de ser-li implantats tres 'bypass’ aortocoronaris, i la intervenció ha transcorregut "sense incidències".

Així ho ha explicat la directora gerent del grup d’hospitals Quirón a Madrid, la doctora Lucía Alonso, que ha llegit un comunicat mèdic després de l’operació a què s’ha sotmès el rei que ha conclòs entorn de les tres de la tarda

El rei Felip VI i la reina Sofia han arribat minuts abans de les 13.00 hores a l’Hospital Universitari Quirónsalud a Pozuelo de Alarcón (Madrid), on Joan Carles està sent operat del cor.

Felip VI ha arribat en un cotxe que conduïa ell mateix i a la dreta hi anava asseguda la seva mare. Al baixar ha dit que l’operació del seu pare "està en marxa". "Acabem d’arribar, no en sabem res", han dit abans d’entrar a l’hospital davant les preguntes dels periodistes.

El rei Joan Carles, de 81 anys, va ingressar ahir a la nit al voltant de les 22.00 hores a les instal·lacions mèdiques. "Em veureu a la sortida", va assegurar des del vehicle davant les preguntes dels periodistes.

La intervenció quirúrgica cardíaca al rei emèrit estava programada des del mes de juny passat.

La Casa Reial ha anunciat que l’operació cardíaca al rei Joan Carles serà llarga i al seu terme s’informarà mitjançant un comunicat mèdic amb els detalls de la intervenció.

De moment no es coneixen els detalls de l’operació, tot i que fonts mèdiques apunten a la implantació d’un o alguns bypass.

L’encarregat de dirigir la intervenció és el cap de servei de Cirurgia Cardíaca de l’hospital, Alberto Forteza, que és alhora cap del servei de Cirurgia Cardiovascular de l’Hospital Puerta de Hierro de Majadahonda, a Madrid.

Operació programada

L’operació del rei emèrit estava programada per a finals d’aquest mes d’agost des de l’última revisió mèdica feta a Joan Carles els dies 11 i 12 de juny.

Després de la revisió de juny, el rei Joan Carles ha fet vida normal i fins i tot va participar el 9 d’agost passat al Campionat del Món de Vela a Finlàndia, on la seva embarcació, el 'Bribón Movistar', va revalidar el seu títol de campió del món de 6 Metres.

Més de 100 operacions des del 2010

Des de maig del 2010, quan li van extirpar un nòdul pulmonar, que va resultar benigne, el rei Joan Carles s’ha sotmès a més d’una desena d’operacions quirúrgiques, l’última d’aquestes la que va tenir lloc el 21 de novembre del 2013 perquè li substituïssin una pròtesi artificial al seu genoll dret. L’abril passat, al rei emèrit li van extirpar de manera preventiva una lesió cutània que tenia com a conseqüència de l’exposició al sol.

Notícies relacionades

L’any 2013, Joan Carles es va enfrontar a tres operacions, dues de les quals van ser pel maluc esquerre. Abans, a finals del 2012, se li havia col·locat una pròtesi al maluc, deteriorat per l’artrosi, però se li va generar una infecció d’origen desconegut que el va obligar a sotmetre’s a una intervenció en dues fases, al setembre i al novembre del 2013.

Entre el 2010 i el 2013, Joan Carles es va sotmetre a un total de nou operacions. Així, al març del 2013 va ser operat d’una estenosi de canal i un agreujament d’una hèrnia discal. En les anteriors ocasions va ser intervingut d’un pulmó, un genoll, el taló d’Aquil·les i els dos malucs.

Temes:

Joan Carles I