Podem qualifica de "poc responsable" l'estratègia negociadora de Sánchez

Echenique assegura no entendre per què els socialistes volen negociar en l'"últim minut"

El dirigent morat diu que no hi ha cap contacte per tirar endavant el Govern

zentauroepp49208774 echenique190725121644

zentauroepp49208774 echenique190725121644 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Miguel Ángel Rodríguez

Els contactes entre el PSOE Unides Podem continuen sense produir-se. Segons va assegurar Pedro Sánchezfins a finals d’agost o principis de setembre els socialistes no despenjaran el telèfon per comunicar-se amb el seu soci preferent i posar sobre la taula un acord programàtic. Una estratègia que el secretari d’Acció de Govern morat, Pablo Echenique, assegura no entendre: "Ens sembla una actitud poc responsableportar les negociacions a l’últim minut, al xiulet final". 

Després de deu dies en què els de Pablo Iglesias s’han mantingut allunyats dels mitjans de comunicació, aquest dilluns Echenique ha afirmat que els moviments de Sánchez han de respondre a "algun tipus de tàctica de partit" que no busca respectar els resultats del 28-A sinó aconseguir el seu propi interès. 

"El PSOE està estudiant tres opcions. Un acord amb Cs, amb la dreta, és una cosa que no oculten i és la seva opció preferida; un Govern en solitari, d’ordre i comandament que torni a l’època del bipartidisme; i la tercera opció és una repetició electoral", ha asseverat en una entrevista en la cadena SER.  

Els obstacles

Entre els obstacles que podria tenir un pacte entre Sánchez i Iglesias hi podria haver l’escàs marge de negociació que planteja deixar el president del Govern en funcions. No obstant, Echenique ha deixat clar que ells no tindran problema en ser els primers en trucar: "Crec que no hem de convertir la política en una telenovel·la d’adolescents i no hem d’entrar en aquest joc de qui truca". 

Notícies relacionades

A més, el dirigent morat ha explicat que no tindria problema en abandonar el seu càrrec com a principal negociador per la part d’Unides Podem si això resolgués les negociacions. Així, ha remarcat que si els socialistes tenen problemes amb ell –o amb els tuits que publica– serà perquè els molesta que digui "la veritat".

Finalment, preguntat per si la demanda d’Unides Podem Madrid a diversos ministres socialistes podria haver enterbolit les relacions, Echenique ha dit que a la cúpula estatal no tenien coneixement d’aquest pas fins que va tenir lloc però que, de tota manera, els sembla "assenyat" quan existeix una ombra de corrupció.