campanya d'Esperanza Aguirre del 2011

El germà d'un cap de la 'Púnica' va assenyalar Díaz Ayuso com el seu contacte al PP

Adrián de Pedro, germà del presumpte aconseguidor de la trama, era informàtic a Eico

zentauroepp48354073 diaz ayuso190527130217

zentauroepp48354073 diaz ayuso190527130217 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’informàtic d’EicoAdrián de Pedro –germà d’Alejandro, presumpte ‘aconseguidor’ de contractes de la ‘trama Púnica’– va assenyalar en una declaració judicial realitzada el 2014 la candidata a presidir la Comunitat de Madrid Isabel Díaz Ayuso com el seu contacte al PP per als treballs de millora reputacional de la candidata Esperanza Aguirre a la campanya electoral del 2011.

Així es desprèn de la declaració que De Pedro va prestar el 23 de desembre de 2014 davant del jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco, avançada per ‘Vozpopuli’. Durant l’interrogatori, als àudios del qual ha tingut accés Europa Press, l’empresari valencià diu sobre Díez Ayuso: “Aquesta persona que li estic dient, per a mi, és més que un tècnic amb qui m’hagin posat en contacte per dir canvia això, canvia això altre”.

De Pedro, va explicar al jutge que ell va venir a Madrid en una ocasió a treballar en el projecte amb l’equip tècnic i que ajudava per a la creació de pàgines web. Va negar desconèixer qui del PP havia de pagar-li, ja que aquests assumptes els portava directament el seu germà Alejandro, tot i que es tractava de “l’època de Esperanza Aguirre”.

“¿Em pots ajudar?”

“Jo sé amb qui parlava jo, Isabel Díaz Ayuso, que era la que em deia ‘escolta, em pots ajudar en això, em pots ajudar en això altre’”, va referir l’informàtic al llavors titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6, que va insistir durant el seu interrogatori si aquest contacte era a “Génova”, seu del PP i on també s’ubica la direcció del PP de Madrid. “Aquesta noia és una empleada del PP de Madrid”, va respondre llavors el compareixent.

“La meva percepció és que la gent d’allà no tenia ni idea de xarxes socials ni de posicionament web, i nosaltres els formàvem i els ajudàvem a la campanya que hi havia amb Esperanza, que es va presentar com a candidata”, va explicar l’expert al jutge. “Jo vaig anar allà a Madrid a fer una formació de posicionament, perquè la gent sabés d’aquestes coses”, va afegir. “Quan van acabar les eleccions ens van enviar a fregir espàrrecs, i gairebé desapareixem”, va lamentar també De Pedro davant del jutge.

Els contractes de millora reputacional de candidats del PP a diverses localitats espanyoles formen part de la investigació d’aquesta trama presumptament corrupta.

L’ombra d’Aguirre i Cifuentes 

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat recentment la imputació en el cas de les expresidentes autonòmiques Aguirre i Cristina Cifuentes, amb qui va treballar Díaz Ayuso. L’actual magistrat del cas, Manuel García-Castellón, té pendent de resoldre aquest assumpte.

Notícies relacionades

Alejandro de Pedro va fundar el 2010 Eico, una consultoria dedicada a la reputació i identitat digital de persones, organismes públics i marques privades. Va ser responsable de l’estratègia de posicionament per a més de 50 candidats en les eleccions municipals de 2011.

Més problemes

Per una altra banda, el Jutjat de Primera Instància i instrucció número 4 de Getafe ha citat a declarar el pròxim 3 d’octubre en qualitat d’investigat l’exsenador del PP Juan Soler per la seva presumpta participació en la licitació irregular d’un teatre i altres contractes quan era alcalde d’aquesta localitat madrilenya. Soler, que ocupava el lloc 34 de la llista del PP per a les eleccions autonòmiques del 26 de maig passat encapçalada per Díaz Ayuso, tot i que finalment no va obtenir escó, haurà de declarar el 3 d’octubre a les 9.30 hores a la Sala de Bodas dels Jutjats de Getafe.