el model de Navarra Suma

Ciutadans rebutja la proposta de PP: les coalicions «no sempre sumen vots»

Villegas dona a entendre que Rivera tampoc es reunirà aquesta vegada amb Sánchez

zentauroepp48457257 madrid 03 06 2019 politica el secretario general del ciudada190603145614

zentauroepp48457257 madrid 03 06 2019 politica el secretario general del ciudada190603145614 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EFE

El secretari general de Ciutadans (Cs), José Manuel Villegas, ha rebutjat aquest dijous la possibilitat d’establir una coalició amb el PP perquè ha considerat que les coalicions “no sempre sumen vots” i “és bo” que la formació taronja es presenti per separat a unes possibles eleccions.

En declaracions a Efe, ha respost d’aquesta manera a l’oferta llançada per la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, qui va instar Ciutadans a “meditar” el seu rebuig a sumar forces amb el PP per configurar una alternativa a l’estil de Navarra Suma.

Segons va manifestar aquesta setmana Álvarez de Toledo, en una entrevista a Efe, és necessària una “una coalició pel que és comú”, que aglutini els partits que treballin pel que uneix els espanyols i no pel que els separa, en la qual ha instat Ciutadans a participar.

Però Villegas ha replicat que “en aquests casos no sempre les coalicions sumen vots” i creu que els espanyols “han de tenir una possibilitat de votar un partit que posa a sobre de la taula superar al bipartidisme, no només fer fora Sánchez” i que proposa polítiques “de regeneració democràtica”. “Hi ha molts espanyols que voten Ciutadans perquè estan molt cansats del fan el PSOE i el PP i crec que és bo que Ciutadans es presenti i que pugui recollir aquestes expectatives i anhels de canvi d’aquests espanyols cansats del bipartidisme”, ha conclòs. 

Crítiques a Sánchez i Iglesias

Notícies relacionades

Segons ell, l’única “desconfiança” que hi ha entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias és pel “repartiment de cadires”, ja que la resta són “cortines de fum”, al seu parer.

El número dos del partit no ha aclarit si Albert Rivera accedirà a reunir-se amb Sánchez, però ja avançat que és “impossible” que la formació taronja es plantegi ni una abstenció ni el vot a favor. “És irrellevant el que fem perquè ja té el recolzament de Podem, i ERC i Bildu ja han dit que li regalaran els seus vots”, ha remarcat.