19 d’oct 2020

Anar al contingut

PUBLICITAT ENGANYOSA

El vicepresident de Societat Civil demana prohibir als partits independentistes anar a eleccions

"Vostè pot ser independentista però no es podrà presentar a les eleccions", ha afirmat.

Les seves paraules contrasten amb les del president de l'entitat, Fernando Sánchez Costa, que va afirmar que "no pots dir 'no a dos milions de persones'

Efe

El vicepresident de Societat Civil demana prohibir als partits independentistes anar a eleccions

Bernat Vilaro

El vicepresident i secretari d’organització de Societat Civil Catalana (SCC), Xavier Marín, ha advocat aquest dimarts per no permetre a partits independentistes presentar-se a eleccions: "Vostè pot ser independentista però no es podrà presentar a les eleccions", ha afirmat.

Així s’ha expressat Marín, un dels tres vicepresidents de la nova junta directiva d’aquesta entitat catalana partidària de la unitat d’Espanya, en una entrevista concedida al digital Vozpópuli.

"Aquí hi ha una cosa que no quadra: o traiem l’article dos de la Constitució, que no es mourà, o un partit independentista no pot cridar a la independència perquè no és possible," assegura Marín, que insta a arreglar "aquest desajust" en la normativa i prohibir que opcions independentistes puguin ser votades per la ciutadania.

"Estan derrotats"

El vicepresident de SCC crida al PSOE, el PP i CS a "fer una rectificació ràpida que afecti aquests articulats" i "copiar la Constitució alemanya" per evitar la concurrència d’independentistes en comicis. Marín diu que els independentistes "derrotats ja estan" tot i que "creuen que si et presentes amb un programa a favor de la independència arribaran a l’objectiu".

"S’ha de prohibir la publicitat enganyosa dels partits", ha afegit abans d’afirmar que aconseguir la independència és "una promesa incomplible". Aquestes paraules de Marín contrasten amb les del president de SCC, Fernando Sánchez Costa, que va afirmar que "no pots dir 'no' a dos milions de persones" –amb referència als partidaris de la independència– i va cridar a buscar ponts d’entesa en la societat catalana.

"És un home molt de consens, però aquesta actitud no ha sigut consensuada dins de SCC", ha apuntat Marín, que ha agregat: "Això no pot ser una actitud de SCC, igual que no és la meva. El que està passant a Catalunya és fruit de tolerar una cosa i la contrària".