CIUTADANS

Lorena Roldán titlla Iceta de "socorrista del procés" i alerta d'un pacte PSC-JxCat

La portaveu de Cs al Parlament alerta d'un possible pacte entre el PSC i JxCat

socorrista del proces / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

La portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, ha acusat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, d’actuar com a "socorrista del procés" amb el seu oferiment al president Quim Torra per negociar els pressupostos a Catalunya. Segons el parer de Roldán, aquesta oferta pot ser l’avantsala d’una futura coalició de govern PSC-JxCat.

En declaracions a Efe, Roldán ha mostrat la seva desconfiança pel gest d’Iceta a Torra en l’últim ple del Parlament abans de l’aturada estiuenca, en la qual es va oferir a explorar un possible acord sobre els pressupostos per al 2020, després que en els dos últims anys el Govern hagi hagut de prorrogar-los per falta de recolzaments.

Per Roldán, darrere d’aquesta oferta es podria amagar la voluntat del PSC i JxCat de repetir el pacte a la Diputació de Barcelona en un futur govern de la Generalitat. "Quan els mateixos partits independentistes reconeixen que el projecte ha fracassat i la mateixa Elsa Artadi diu que han tocat fons, apareix 'el salvador', el socorrista, Iceta, que els llança un salvavides i s’ofereix a negociar aquests pressupostos", ha criticat la portaveu de Cs.

Roldán ha descartat que amb aquesta mà estesa el PSC "busqui tancar ferides ambl’independentisme"  i ha assenyalat que el que pretenen els socialistes amb aquest moviment és complir els seus propis "objectius polítics". "Ja ho hem vist amb [el president en funcions, Pedro] Sánchez, que li és igual amb qui pactar mentre es mantingui en el poder. Ho hem vist amb el PSC també a molts municipis i a la Diputació de Barcelona, on ha preferit pactar amb un escapat de la justícia. Aquest pacte potser és la idea que tenen al cap Iceta i Torra de cara al futur govern de la Generalitat", ha afegit.

La "credibilitat" del CEO

Notícies relacionades

D’altra banda, Roldán, recentment elegida candidata de Ciutadans a la Generalitat, ha restat "credibilitat" a l’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat, que pronostica que la formació taronja cauria del primer al quart lloc en nombre d’escons al Parlament. "Nosaltres aquest CEO el prenem amb precaució perquè a ningú se li escapa que són les enquestes de Torra", ha afirmat la portaveu de Ciutadans, que ha celebrat que bé que li ha anat en l’últim "cicle electoral" a la formació taronja tant en el conjunt d’Espanya com a Catalunya.

Finalment, preguntada sobre la pressió de substituir Inés Arrimadas al capdavant del partit a Catalunya, Roldán ha reiterat que per ella la seva antecessora és un "referent", i s’ha mostrat comprensiva amb totes les veus que destaquen les similituds entre totes dues: "Les comparacions són inevitables", ha conclòs. "Hi ha coincidència a l’hora de traslladar el missatge [...] però cada una té el seu perfil. Encara és aviat, però en els pròxims mesos es veurà l’estil de cada una", ha dit la diputada tarragonina al Parlament, que s’ha mostrat convençuda que no es farien tantes comparacions entre totes dues si no fossin dones.