PLE DEL PARLAMENT

Iceta s'ofereix a negociar els pressupostos de la Generalitat

Torra agraeix el gest i creu que pot ser un "punt de partida" per a futures enteses

48803880 60

48803880 60

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miquel Iceta s’ha ofert a negociar els pròxims pressupostos de la Generalitat. Un dia abans que Pedro Sánchez se sotmeti a la segona votació d’investidura, el líder del PSC ha estès la mà a aprovar els comptes catalans. En l’actualitat Catalunya viu dels comptes prorrogats del 2017, ja que ni l’any passat ni aquest ha aconseguit aprovar els pressupostos.

Notícies relacionades

"Si vostès volen, estem disposats a parlar d’això", ha expressat el primer secretari del PSC en el ple del Parlament. Un oferiment que es pot llegir en el marc de l’estratègia socialista d’apostar per la transversalitat, en el seu afany de trencar els blocs estanc, com ja ho va ser l’acord amb JxCat a la Diputació de Barcelona. Iceta ha instatQuim Torra a presentar un projecte pressupostari abans d’octubre. "Des del punt de vista de les prioritats crec que ens podem posar d’acord amb relativa facilitat. La prova del nou de si podem posar-nos d’acord serà si som capaços tots junts d’aprovar els pressupostos", ha apuntat el líder del PSC.

Torra ha agraït l’oferiment i ha coincidit que poden trobar punts d’entesa. "Hi ha un corpus de prioritats en què ens podríem posar d’acord. I en alguns temes establir pactes d’Estat que el país necessita. Li agraeixo que tinguem aquest punt de partida en què puguem arribar a acords en el futur", ha comentat el president. Iceta ha celebrat que acollís la seva mà estesa, però li ha advertit que "en algun moment s’ha de decidir si es vol acordar o trencar".