DES DE PALMA

El Rei: «És millor trobar una solució abans d'anar a altres eleccions»

Diu que va decidir no convocar una nova ronda de consultes «per donar marge» als polítics

rey-elecciones / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El rei va assegurar aquest diumenge que, davant de la situació de bloqueig polític que viu el país per a la formació de govern després de la investidura fallida del president en funcions, Pedro Sánchez, “el millor és trobar una solució abans d’anar a altres eleccions”.

Felip VI va fer aquesta afirmació durant el posat que va protagonitzar al costat de la reina Letizia i les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia,al palau de Marivent de Palma.

“Esperem que hi hagi marge perquè els partits que tenen la confiança dels ciutadans després de les últimes eleccions puguin trobar una solució i,si no la troben, també hi ha una solució dins de les previsions constitucionals”, va remarcar.

Segons el parer del cap d’Estat,la Constitució dona margeper a, en últim cas, tornar a convocar els ciutadans a les urnes, però va insistir que “el millor és trobar una solució abans d’anar a eleccions”.

En contacte amb Batet

Felip VI va rebre la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, el 26 de juliol passat, l’endemà de la investidura fallida de Sánchez, informa Efe. Segueix en contacte amb ella,“pendent” dels esdeveniments.

Llavors va acordar no convocar “de moment” una nova ronda de consultes i donar temps als partits abans de constatar si és possible proposar un candidat que compti amb els recolzaments necessaris abans queel 23 de setembre expiri el termini de dos mesos i es convoquin nous comicisel 10 de novembre.

“Era bo que els polítics es prenguessin alguns dies i donar una mica de marge. Però en qualsevol moment,dins dels dos mesos, hi pot haver notícia”, va recalcar el monarca per mostrar la seva confiança en què hi pugui haver una sortida.

Rep Sánchez dimecres

Notícies relacionades

Va assenyalar també que cada partit “fa la seva reflexió” després de la investidura fallida, mentre va posar de relleu que“la política no ha parat”.

Felip VI rebrà Sánchez a Marivent el dimecres que ve al tradicional despatx d’estiu, enmig de la ronda de reunions que el líder socialista està duent a terme amb partits i col·lectius socials després defracassar l’intent de govern de coalició amb Unides Podem.