LA ULTRADRETA

Vox vol insuflar "esperit patriòtic" a RTVE per combatre l'independentisme

Els de Santiago Abascal demanen repetir el concurs públic per participar en l'elecció dels membres del Consell d'Administració

abertran48455249 madrid 03 06 2019 politica el presidente de vox santiago aba190603113500

abertran48455249 madrid 03 06 2019 politica el presidente de vox santiago aba190603113500 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Acabar amb les televisions autonòmiques, plantejar la possibilitat de tornar a posar publicitat a RTVE, potenciar un canal internacional són algunes de les propostes de Santiago Abascal. Però, per damunt de tot, sobresurt el seu propòsit d’insuflar "esperit patriòtic" a Ràdio Televisió Espanyola per "combatre el discurs separatista d’algunes regions d’Espanya".

Així ho ha anunciat el diputat de Vox Manuel Mariscal, que formarà part de la comissió mixta de control de RTVE. El dirigent ultra, en roda de premsa al Congrés, ha explicat que l’objectiu de la seva formació serà convertir l’ens públic en una "eina d’Estat" que serveixi per potenciar la Marca Espanya dins i fora del país. Referent a això, ha destacat la necessitat de lluitar contra "la llegenda negra que alguns països aboquen sobre" la història d’Espanya

Una altra de les peticions dels ultres és repetir el concurs públic per elegir els membres del Consell d’Administració de la Corporació de RTVE. El dirigent voxista ha apuntat que, després d’haver obtingut representació a la Cambra baixa, té dret a participar en aquest procés en què cada grup parlamentari proposa una sèrie d’experts que, més tard, elegeixen els integrants del Consell. 

Pla estratègic

Notícies relacionades

Mariscal ha explicat el pla estratègic que voldrien aplicar a la televisió pública espanyola. Entre els punts que defensen es troba l’impuls de les delegacions territorials per "contribuir a vertebrar Espanya i en un futur prescindir dels canals autonòmics". A més, plantegen la "renovació de la plantilla, especialment la part tècnica". Fet que, apunten, podria comportar jubilacions anticipades. 

Un dels temes més complexos que han posat sobre de la taula és la possibilitat de tornar a obrir la porta a la publicitat a TVE. "Retirar la publicitat va provocar que els programes no necessitessin audiència per finançar-se i va descendir la qualitat", ha explicat Mariscal. 

Temes:

TVE Vox