La fiscalia investigarà els incidents de l'Orgull a Madrid denunciats per Ciutadans

El líder de la formació taronja, Albert Rivera, va defensar que simpatitzants del seu partit havien sigut objecte d'"agressions, insults i vexacions" durant la manifestació

edccc786-e742-4e4d-9f54-9ed773c6e366-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

La fiscalia provincial de Madrid ha incoat diligències arran de la denúncia presentada per Ciutadans pelsincidents  ocorreguts durant la celebració del’Orgull 2019, en la qual el partit va afirmar que va ser objecte d’amenaces, injúries i delictes d’odi.

Notícies relacionades

Ciutadans va presentar el 10 de juliol la seva denúncia davant de la Fiscalia General de l’Estat, que la va remetre a la Fiscalia de Madrid perquè és el competent dels fets registrats a la capital. El líder de la formació taronja, Albert Rivera, va defensar aquest pas al subratllar que simpatitzants del seu partit havien sigut objecte d’"agressions, insults i vexacions" durant la manifestació celebrada a Madrid.

Ciutadans va sol·licitar també la dimissió del ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, al considerar que va encoratjar les esbroncades i increpacions que van patir durant la marxa. Segons l’opinió del partit, Marlaska va actuar de forma incendiària a l’afirmar que era il·lusori pensar que no tindria conseqüències "pactar amb qui d’una manera descarada, fins i tot obscena, prova de limitar els drets humans", amb referència als acords amb Vox a l’Ajuntament de Madrid.