DIPUTACIÓ PERMANENT

El Congrés rebutja les compareixences del Govern demanades per l'oposició

La dreta no aconsegueix que Sánchez reti comptes pels incidents en la manifestació de l'Orgull Gai

Borrell no donarà explicacions pel presumpte "espionatge" a les delegacions de la Generalitat a l'exterior

undefined49267397 madrid 30 07 2019 politica    reunion esta ma ana  de la dip190730123226

undefined49267397 madrid 30 07 2019 politica reunion esta ma ana de la dip190730123226 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Miguel Ángel Rodríguez

La Diputació Permanent, l’òrgan que substitueix el ple del Congrés fora del període de sessions, ha rebutjat aquest dimarts totes les compareixences de membres del Govern reclamades per l’oposició. Pedro Sánchez no haurà de donar explicacions davant de tot l’hemicicle pelsincidents que van afectar membres de Cs en la marxa de l’Orgull Gai a Madrid, ni Josep Borrell, ministre d’Exteriors, pel presumpte "espionatge" a les delegacions de la Generalitat a l’exterior.

Tampoc el titular d’Interior, Francisco Grande-Marlaska, haurà d’aclarir davant del ple la situació dels residents al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), de Sapadors, a València, on a mitjans d’aquest mes va morir després d’una baralla un immigrant d’origen marroquí. Aquesta última petició, noobstant, no s’ha arribat a votar, ja que els socialistes s’han mostrat disposats que el ministre comparegui pròximament en comissió.

Notícies relacionades

La rendició de comptes de Sánchez per l’ocorregut en l’Orgull havia sigut demanada pel PP, Cs i Vox. Només els tres partits de la dreta l’han recolzat, sumant 29 vots, davant els 40 en contra de tots els altres grups.

La necessitat que Borrell donés explicacions venia recolzada per ERC i Junts per Catalunya, que han sumat sis vots junt amb Bildu i el PNB. Podem, amb vuit membres a la Diputació Permanent, s’ha abstingut. La resta de grups, del PSOE al PP, passant per Cs i Vox, s’hi han posicionat en contra, arribant a la xifra de 55 vots.