DESPRÉS DE LA INVESTIDURA FALLIDA

Carmen Calvo ofereix a Podem un acord programàtic a canvi del seu recolzament

"La fórmula de recolzar el Govern amb objectius concrets és bona i amb molta història a Europa", defensa la vicepresidenta

GR4060  MADRID  25 07 2019 - La vicepresidenta del Gobierno en funciones  Carmen Calvo  este jueves en el Congreso  donde tiene lugar la segunda votacion de la investidura del candidato socialista  Pedro Sanchez  despues de que no consiguiera la mayoria absoluta en primera instancia  EFE Ballesteros

GR4060 MADRID 25 07 2019 - La vicepresidenta del Gobierno en funciones Carmen Calvo este jueves en el Congreso donde tiene lugar la segunda votacion de la investidura del candidato socialista Pedro Sanchez despues de que no consiguiera la mayoria absoluta en primera instancia EFE Ballesteros / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Europa Press

La pressió a Podem perquè negociï a la baixa no cessa. La vicepresidenta en funcions del Govern, Carmen Calvo, ha plantejat aquest dimarts a la formació de Pablo Iglesias buscar un acord programàtic, amb objectius i mesures concretes, a canvi del seu recolzament per facilitar la investidura de Pedro Sánchez.

"La fórmula de recolzar el Govern amb objectius concrets és una bona fórmula, amb molta història a Europa", ha assegurat Calvo en una entrevista a RNE, després de ser preguntada si el PSOE es prestava a tornar a oferir de nou un govern de coalició al partit de Pablo Iglesias.

Calvo ha insistit que, després de la investidura fallida, resulta "evident" que s’ha de treballar en altres possibilitats de col·laboració. "Hi ha fórmules en altres països molt assajades: on un altre partit d’esquerra recolza el programa o una part", ha assenyalat.  És el cas de la fórmula portuguesa, on governen els socialistes amb recolzaments de forces d’esquerra des de fora de l’Executiu.

La vicepresidenta ha valorat que es pugui posar en convergència un programa per a un govern progressista que "no depengui dels independentistes", tot i que ha avisat que l’hipotètic suport de Podem a l’Executiu no garantiria la majoria, per la qual cosa hauria de parlar amb partits "allunyats" de Podem.

Missatge de Calvo a càrrecs socialistes

Notícies relacionades

 Al PSOE l’únic descartat és tornar a explorar un Executiu amb Podem. En un missatge enviat a càrrecs socialistes, Carmen Calvo vacuna el PSOE contra les temptacions d’alguns dirigents de continuar advocant per aquesta fórmula. "Ningú ha votat coalició. Tots han de fer canvis en les circumstàncies noves de la política espanyola", argumenta en el text, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, la vicepresidenta i principal negociadora del PSOE.

El missatge deixa clar les ferides que la negociació amb Podem ha provocat. "Després de tanta tempesta estem obligats a generar la calma", recomana Calvo, que tot i així evita carregar en excés contra Iglesias.