DEBAT D'INVESTIDURA

Rufián media amb Iglesias i Ábalos perquè intentin un pacte de govern

El portaveu d'ERC va trucar ahir a la nit els dos dirigents per instar-los a arribar a un acord abans de l'inici del debat d'aquest dijous

zentauroepp49172264 rufian margrarita190722124916

zentauroepp49172264 rufian margrarita190722124916 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha parlat aquesta nit passada amb el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, i amb el responsable d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, per intervenir i intentar que hi hagi un pacte de Govern de coalició a poques hores de la votació definitiva de la investidura de Pedro Sánchez.

Fonts d’ERC coneixedores dels contactes han informat que les trucades de Rufián s’han produït després de saber que les negociacions entre el partit de Pedro Sánchez i el d’Iglesias s’havien encallat i havien donat mostres de ruptura. El contingut de les converses no l’han facilitat les fonts consultades.

No obstant, que els contactes s’hagin produït una vegada van transcendir les propostes d’intercanvi de ministeris i que cap hagi convençut l’altra part revelenl’aposta de Rufián perquè hi hagi acord abans de la segona i definitiva votació de la sessió d’investidura.

Notícies relacionades

ERC va votar no al candidat socialista en el primer intent de dimarts passat; no obstant, han reiterat la seva disposició a facilitar la reelecció de Sánchez si hi ha acord amb Unides Podem. Una actitud que els ha valgut les crítiques de JuntsxCat.

En la votació d’aquest dijous, a Sánchez li és suficient la majoria simple, és a dir més pronunciaments a favor que en contra, per sortir investit president, però és una opció que de moment no té garantida.