Aquestes són les peticions de Podem i l'oferta del PSOE

Els d'Iglesias proposen una vicepresidència social i mediambiental i cinc ministeris

Els socialistes aposten per cedir una vicepresidència per a Montero i tres carteres

zentauroepp49181173 pedro sanchez190723094005

zentauroepp49181173 pedro sanchez190723094005 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra / Miguel Ángel Rodríguez

Les converses entre el PSOE i Podem no van bé. Després de la reunió aquest dimecres entre la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i el secretari d’Acció Governamental morat, Pablo Echenique, els socialistes han difós tant les ofertes que han posat a sobre de la taula com les peticions del partit de Pablo Iglesias per formar part d’un Govern de coalició. Des del PSOE, assenyalen, han ofert una vicepresidència d’Assumptes Socials i tres ministeris. Mentre que els morats proposen una vicepresidència de Drets Socials i Mediambientals i cinc seients en el Consell de Ministres

Des de la formació d’Iglesias reconeixen l’autoria d’aquest document tot i que, matisen, era una "proposta per debatre i negociar" que es resumirien en "una vicepresidència i 3 ministeris dels actuals i 2 de nova creació". En concret, els d’Iglesias proposen ocupar les carteres de “Drets Socials, Igualtat i Economia de l’Atenció", "Treball, Seguretat Social i Lluita contra la Precarietat", "Transició Energètica, Medi Ambient i Drets dels Animals", “Justícia Fiscal i Lluita contra el Frau” i "Ciència, Innovació, Universitats i Economia Digital". 

Notícies relacionades

D’altra banda, els socialistes asseguren haver accedit que Irene Montero ocupés la vicepresidència d’Assumptes Socials i concedia tres seients més als morats en el Consell de Ministres: la cartera de Vivenda i Economia Social, la de Sanitat, Assumptes socials i Consum, i la d’Igualtat. Una oferta a la qual el PSOE exigia una resposta aquest dimecres al migdia: "Hem de concloure immediatament en una direcció o una altra". 

No obstant, des de la Moncloa assenyalen que, al llarg de les negociacions, també han temptat els morats amb diversos ministeris entre els quals: Vivenda i Economia Social; Ciència i Universitats; Agricultura, Pesca i Alimentació; Sanitat, Assumptes Socials i Consum; Turisme i Esport, i Cultura. A més de competències en Cooperació internacional i Agenda 2030 o Assumptes Migratoris.