afins a Rivera

Sara Giménez i José Ramón Bauzá s'afilien a Ciutadans

Els fins ara independents reafirmen el seu compromís amb els taronges després de la crisi interna

GRAF3574 MADRID, 13/03/2019.- El presidente de Ciudadanos (Cs), Albert Rivera, acompañado de Sara Giménez, miembro de la Fundación Secretariado Gitano y la diputada en el Congreso por Ciudadanos Patricia Reyes (d), durante su intervención en un coloquio sobre la discriminación que existe en España, esta mañana en Madrid.EFE/Nico Rodriguez

GRAF3574 MADRID, 13/03/2019.- El presidente de Ciudadanos (Cs), Albert Rivera, acompañado de Sara Giménez, miembro de la Fundación Secretariado Gitano y la diputada en el Congreso por Ciudadanos Patricia Reyes (d), durante su intervención en un coloquio sobre la discriminación que existe en España, esta mañana en Madrid.EFE/Nico Rodriguez / Nico Rodriguez (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La diputada Sara Giménez i l’eurodiputat de Ciutadans José Ramón Bauzá s’han afiliat al partit, segons ha informat en un comunicat la mateixa formació taronja.

Giménez, advocada i activista del col·lectiu gitano, va ser elegida diputada en els comicis del passat 28 d’abril, mentre que Bauzá va aconseguir un lloc al Parlament Europeu després de presentar-se a la llista de Ciutadans a Brussel·les.

El líder de la formació taronja, Albert Rivera, ha expressat en el seu compte de Twitter l’"honor" que suposa compartir projecte amb "una persona de tanta vàlua i experiència", amb referència a l’afiliació de Bauzá.

Per la seva banda, Giménez ha difós la notícia mitjançant un tuit. "A Espanya vivim moments crucials en la lluita per la igualtat i per això reafirmo el meu compromís amb el projecte de Cs mitjançant la meva afiliació al partit. M’identifico amb el seu ideari i animo que s’uneixin a ell tots els que tenen la meta d’una Espanya més igualitària", ha publicat en el seu compte.

Aquest moviment arriba després de les baixes que s’han produït en el si de Ciutadans després de la crisi viscuda pel seu gir a la dreta. A finals de juny, en ple debat sobre si la formació havia de pactar amb Pedro Sánchez, el diputat i responsable d’Economia Toni Roldán va abandonar tots els seus càrrecs i va criticar durament l’estratègia del partit.

A Roldán el van seguir l’eurodiputat Javier Nart i el líder a les Balears, Xavier Pericay, que van dimitir de l’Executiva. L’última marxa va ser la del fundador del partit Francesc de Carreras, que va decidir donar-se de baixa.

Notícies relacionades

El partit celebrarà el pròxim 29 de juliol un Consell General extraordinari, el màxim òrgan de govern entre assemblees, en el qual està previst que es reformin els estatuts i s’ampliï l’Executiva fins a 50 membres.

Aquest moviment s’ha vist com un intent de compensar les dimissions i d’incloure dirigents afins a Rivera. Es preveu que els diputats Marcos de QuintoEdmundo Bal i Joan Mesquida, fitxatges en els últims comicis, passin a formar part d’aquest òrgan.