debat del candidat

El discurs d'investidura de Pedro Sánchez, en 10 frases

03a6f1d8-9586-46f5-a984-b08f42ff1484-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha obert el debat d’investidura demanant que es faciliti la formació del seu Executiu, oferint per a això "un pacte d’Estat" per reformar l’article 99 de la Constitució i evitar el bloqueig institucional. L’oferiment l’ha realitzat després d’acusar el PP i Ciutadans d’"involució" i de "lligar-se a la ultradreta" de Vox. [Segueix el debat d’investidura de Pedro Sánchez en directe.]

Aquestes han sigut les 10 frases més destacades del seu discurs:

1. "Els ciutadans no han de patir mai més l’amenaça d’una repetició electoral, amb una votació n’hi ha prou".

2. "Aquesta legislatura ha de crear un nou Pacte de Toledo que salvaguardi la clau de volta de l’Estat de Benestar en un context evidentment exigent.

3. "Que tinguin una cosa molt clara: ens tindran al davant", ha dit Sánchez als qui tracten de "retrocedeixen al passat" o "inventar conspiracions" contra la "xacra" de la violència masclista.

4. "Aquesta xacra té un nom i es diu masclisme. No té cognoms ni eufemismes".

5. "La superació de les nostres tensions territorials no vindrà només de la invocació de la llei i de la Constitució i de la seva aplicació, sense cap dubte necessària. Derivarà d’un projecte col·lectiu de regeneració nacional, de progrés i d’inspiració europeista".

6. "Ningú pararà Madrid Central".

7. "¡Quin sentit té fomentar la divisió, la desunió i la segregació dins d’Espanya quan necessitem més Europa! [...] És anar contra la història".

8. "Una violació és una violació. No volem ‘manades’ ni llops solitaris als carrers del nostre país".

Notícies relacionades

9. "El 1975 vam sortir de la dictadura. 40 anys després, el Govern espera complir la Llei de Memòria Històrica i el mandat d’aquesta Cambra, perquè una democràcia no pot tenir un mausoleu dedicat al dictador".

10. "No es tracta d’escollir entre esquerra i dreta, estem escollint entre que Espanya tingui Govern o no".