INVESTIDURA

Sánchez eludeix referències concretes a Catalunya en el seu discurs

El candidat socialista apel·la a reforçar una Espanya "unida i diversa" perquè no té sentit "aixecar fronteres internes"

zentauroepp49173295 pedro sanchez190722143039

zentauroepp49173295 pedro sanchez190722143039 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El candidat a la Presidència, Pedro Sánchez, ha eludit referències concretes a Catalunya en la seva primera intervenció i s’ha limitat a comentar que per superar les tensions territorials no només es requereix aplicar la Constitució, sinó que serà necessari "un projecte col·lectiu de regeneració nacional".

En el seu discurs d’investidura, Sánchez sí que ha apel·lat a reforçar una Espanya "unida i diversa" perquè no té sentit "aixecar fronteres internes. Això és anar contra la història".

[Segueix en directe aquí el debat d’investidura]

Davant de la crisi catalana ha apel·lat a "un projecte col·lectiu, de regeneració nacional, progrés i d’inspiració europeista".

"¿Quin sentit té fomentar la divisió, la desunió i la segregació dins d’Espanya quan necessitem més Europa?", ha exclamat el president en funcions.

Notícies relacionades

El candidat, segons ha dit, no veu cap sentit a què s’aixequin fronteres interiors quan, precisament, el que cal fer és fer caure fronteres externes.

Aquesta falta d’al·lusió a Catalunya xoca amb la pretensió d’ERC i JxCat, que havien advertit que el sentit del seu vot dependria del que el candidat digués en el seu discurs sobre el conflicte independentista.