Rivera carrega contra Sánchez per repartir-se "seients amb Podem i cessions als colpistes"

En un discurs agressiu, el líder de Ciutadans retreu al candidat socialista que fomenti "l'odi i l'enfrontament"

rivera / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha traçat un discurs dur i agressiu contra el candidat socialista a la reelecció, Pedro Sánchez, al qual ha acusat de tenir "un pla" amb "la banda" de Podem i els independentistes. Rivera ha qualificat de "cartró pedra" i "impostat" el discurs inicial de Sánchez perquè està, segons el seu parer, repartint-se "seients amb Podem i cessions als colpistes a l’habitació del costat". Per això ha descrit el discurs inicial del candidat com de "cortina de fum gegant".

El líder del partit taronja ha obviat les referències programàtiques del candidat –més enllà de criticar la pujada d’impostos que representaria el Govern de Sánchez, que ha qualificat d’"estocada" i ha proposat incentivar "els inversors i als que contracten"– i s’ha centrat a descriure el "pla" de Sánchez per governar amb "la seva banda", tal com ha descrit Podem i els partits independentistes. Uns socis entre els quals ha situat "Otegi brindant, els nacionalistes a Navarra, els de Mes a les Balears, amb els nacionalistes a la Comunitat València, amb Podem portant l’economia d’Espanya".

Rivera ha descrit com a "govern Frankenstein" els plans de Sánchez –i ha citat el difunt exministre Alfredo Pérez Rubalcaba, que va utilitzar aquesta definició– i a tota hora ha situat Ciutadans en oposició frontal al PSOE per "desmuntar" el "pla" del líder socialista.

En la qüestió sobiranista, el dirigent de Ciutadans ha blasmat el dirigent del PSOE que alimenti "l’odi" i prefereixi "dividir i vèncer" perquè "sap que si els espanyols es moderen, vostè no és president". "¿Qui l’obliga a pactar amb Puigdemont i Torra a la Diputació de Barcelona? Ningú", ha afirmat.

"Els enxufats"

En la seva intervenció, el dirigent de la formació taronja ha afirmat que Sánchez només persegueix el seu benefici i "enxufar a dit" 500 "amigots". El discurs també ha sigut crític amb l’actitud del Govern i el PSOE en qüestions com els drets LGTBI i els models de família.

Notícies relacionades

Centrat en la qüestió sobiranista, Rivera ha acusat Sánchez de generar "desigualtat" a Espanya entre comunitats per estar cedint als independentistes.