DEBAT EN EL CONGRÉS

Pedro Sánchez centrarà el seu discurs d'investidura en l'ocupació, el feminisme i l'emergència climàtica

El president de l'Executiu en funcions explicarà el seu pla de govern en una intervenció llarga

pedro-sanchez-congreso

pedro-sanchez-congreso

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, centrarà el seu discurs d’investidura enl’economia i els reptes socials a què s’enfronta el país com la precarietat, les pensions, la desigualtat, el feminisme i l’emergència climàtica.

Aquest dilluns, el president del Govern en funcions plantejarà un discurs “progressista i d’esquerres”, apel·lant a les principals transformacions que necessita el país, segons han informat fonts governamentals.

La intenció de Sánchez és plantejar des de la tribuna del Congrés un projecte per a la legislatura que combini el creixement econòmic amb justícia social.

Pendent de Podem i altres forces polítiques

La lluita contra la desigualtat,l’ocupació i la precarietat, les pensions, la desigualtat, el feminisme,l’emergència climàtica, la revolució tecnològica Europa marcaran els eixos del seu pla de govern, per als quals demanarà recolzament als partits d’esquerra de la Cambra baixa.

Aquests temes seran la base del programa polític de Sánchez. El que falta és tancar el pacte amb Unides Podem i esperar que altres forces, com ERC i JxCAT, defineixin el seu vot.

Sense límit de temps

Les fonts governamentals consultades han remarcat que Sánchez farà un discurs d’altura, “dirigit a una àmplia majoria des de l’òptica progressista”.

El candidat socialista iniciarà la seva intervenció a les dotze del matí. Farà una exposició llarga i s’estendrà a explicar el seu programa polític de govern sense límit de temps.

Pablo Casado, a partir de les quatre

La sessió es reprendrà a les quatre de la tarda amb la intervenció dels grups de l’oposició, de major a menor, cada un dels quals comptarà amb 43 minuts d’intervenció: 30 de discurs inicial, 10 de rèplica i 3 de contrarèplica.

És segur que en les rèpliques i dúpliques Sánchez haurà d’afrontar els retrets que li facin els líders dels partits de l’oposició sobre la seva gestió respecte a Catalunya, assumpte que ocuparà un lloc central enl’intercanvi dialèctic amb Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal.

Notícies relacionades

La primera jornada de la investidura finalitzarà amb el grup parlamentari que intervingui a les 20.30 hores, ja que no s’iniciarà cap debat nou després d’aquella hora, segons l’acord arribat aquesta setmana per la Junta de Portaveus.

Dimarts, primera votació

La segona sessió començarà dimarts a les nou del matí amb la resta d’intervencions i després es procedirà a la votació.