CRÍTIQUES MASCLISTES

Rufián defensa la capacitat d'Irene Montero per entrar al Govern de Sánchez

El portaveu d'ERC al Congrés condemna les veus que qüestionen que podria formar part de l'Executiu per ser "la dona de"

zentauroepp49146959 rufian montero190720180553

zentauroepp49146959 rufian montero190720180553

1
Es llegeix en minuts

Gabriel Rufián, portaveu d’ERC al Congrés, ha sortit en defensa de la portaveu d’Unides Podem a la Cambra baixa, Irene Montero, per les crítiques masclistes que ha rebut després de fer-se públic que podria ser una de les integrants del Govern de Pedro Sánchez

El nom de Montero, que ha sol·licitat el vot telemàtic pel seu avançat estat de gestació, ha sortit a col·lació quan la seva parella, Pablo Iglesias,, líder de la formació morada, ha decidit fer un pas enrere per no entorpir la coalició de Govern que faria Sánchez president.

Quan ha començat a especular-se que Montero podria entrar no només al Consell de Ministres sinó fins i tot ocupar la vicepresidència, són molts els que han posat en dubte a les xarxes socials la seva qualificació per formar part d’aquest Executiu, i han al·ludit al fet que sigui "la dona de". És llavors quan Rufián ha sortit al pas d’aquestes crítiques i ha resumit el currículum de Montero al seu compte de Twitter: "Irene Montero. Llicenciada en Psicologia, màster en Psicologia de l’Educació, doctoranda en Formació de Professorat Universitari, una residència concedida per a Harvard i de les millors parlamentàries q he vist en 4 anys".

Notícies relacionades

I ha afegit: "Feu-vos així que teniu una mica de masclisme a la cara". 

Però Rufián no ha sigut l’únic que ha defensat Montero. Són molts els tuitaires que han recordat que la portaveu morada és la segona d’Unides Podem i que, per tant, està "qualificada per ser vicepresidenta".