després de les eleccions del 26-M

El PP, Cs i Vox arriben a un acord per desbloquejar la governabilitat a Múrcia

Populars i taronges accepten el text de la ultradreta després de la seva renúncia a les referències LGTBI

El document manté mencions a l'adoctrinament a les aules i a la "violència intrafamiliar"

murcia

murcia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

ElPP i Ciutadans han donat aquest divendres el vistiplau al document d’investidura proposat per Vox, l’acceptació del qual suposarà el recolzament automàtic de la formació de Santiago Abascal a la investidura del candidat popular a la presidència de Múrcia, Fernando López Miras.

Així ho han fet saber López Miras i la portaveu del Grup Parlamentari Ciutadans, Isabel Franco, després de reunir-se aquest divendres al matí en l’Assemblea Regional per analitzar el document proposat per Vox. En declaracions als mitjans de comunicació a l’acabar la trobada, López Miras ha assenyalat que aquest document, una vegada analitzat, és "assumible plenament" per la seva part després de comprovar que són "perfectament compatibles i complementàries" amb l’acord assolit entre el PP i Cs.

Franco, per la seva banda, ha assenyalat que s’han dedicat a estudiar amb detall el document i creu que "no és incompatible" amb el pacte de govern subscrit entre Cs i el PP per als pròxims quatre anys. Finalment, creu que s’ha imposat "la responsabilitat i la generositat" per arribar a un "punt de trobada que faci viable que les polítiques liberals de Cs arribin al Govern regional.

Renúncia a la revisió LGTBI

Es pot recordar que Vox va rebaixar en aquest document les seves exigències, eliminant per exemple tota referència a la revisió de la llei LGTBI de la regió de Múrcia, malgrat que era una exigència que havia mantingut fins ara als esborranys i els documents sotmesos a la negociació.

En canvi, aquest document sí que manté un altre dels punts més polèmics, com és la necessitat que els pares tinguin la llibertat d’escollir l’educació dels seus fills i que "no s’adoctrinin els nens més enllà de les assignatures curriculars". Els pares seran els que decideixin si els seus fills reben aquests continguts. El document també manté el compromís a desenvolupar "programes de prevenció de qualsevol tipus de violència intrafamiliar".

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha agraït la "generositat" de Ciutadans (Cs) i l’"altura de mires" de Vox per al pacte en el Govern de Múrcia, i ha desitjat que "sigui preludi d’un bon dia per a la Comunitat de Madrid". 

Divendres que ve, 26, la data

Notícies relacionades

La regió de Múrcia podria tenir president regional divendres que ve, 26 de juliol. El president de l’Assemblea Regional, Alberto Castillo, proposa que el debat d’investidura comenci dimecres 24, amb el discurs del candidat, que serà López Miras, i que continuï divendres 26 de juliol de manera intensiva, per la qual cosa la votació es podria realitzar aquell mateix dia.

En principi no es contempla la possibilitat de necessitar una segona votació perquè surti investit el president, ja que Vox ha dit que votarà ‘sí’ en la primera si durant el debat tant el candidat com Ciutadans validen el document proposat per la formació d’Abascal.