MEMÒRIA HISTÒRICA

El Vaticà desautoritza el nunci per les seves paraules sobre Franco

Afirma que les declaracions de Fratini sobre l'exhumació del dictador van ser "expressades a títol personal"

20190718 446258 nunciovaticanoe 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Vaticà ha desautoritzat aquest dijousl’exnunci a Espanya Renzo Fratini per unes recents declaracions sobre l’exhumació de les restes mortals del dictador Francisco Franco. En un comunicat, el Vaticà afirma que les paraules de Fratini, el mandat del qual va finalitzar el 22 de juny, van ser "expressades a títol personal".

El 30 de juny, en una entrevista concedida com a comiat al complir 75 anys i després de 10 anys com a ambaixador del Papa a Espanya, Fratini va qüestionar la decisió del Govern de Pedro Sánchez d’exhumar Franco del Valle de los Caídos i va considerar que l’Executiu"ha ressuscitat Franco". "Sincerament, hi ha tants problemes al món i a Espanya. ¿Per què ressuscitar-lo? Jo dic que han ressuscitat Franco. Deixar-lo en pau era millor. Déu jutjarà. No ajuda a viure millor recordar una cosa que ha provocat una guerra civil", opinava el nunci.

Notícies relacionades

El director interí de l’oficina de premsa del Vaticà, Alessandro Gisotti, ha destacat que la posició oficial de la Santa Seu sobrel’exhumació de Franco ja va ser expressada a la carta que el Secretari d’Estat, el cardenal Pietro Parolin, va enviar el mes de febrer passat a la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo.

Després de les polèmiques paraules del nunci, el Govern de Sánchez va reclamar al Vaticà que aclarís si recolzava l’actitud de Fratini.