Francesc de Carreras, fundador de Cs, estripa el carnet del partit

L'intel·lectual es dona de baixa després de la negativa de Rivera a negociar amb el PSOE

20190717 446202 decarrerascse 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 'pare polític' de CiutadansFrancesc de Carreras, se suma a la cascada de renúncies en el partit. El que va ser un dels quinze fundadors de les sigles, va decidir trencar el carnet del partit en desacord amb el veto al candidat socialista i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, segons va avançar 'Vozpópuli' i va confirmar aquest diari

De Carreras va abandonar les files taronges després que la direcció nacional aprovés per unanimitat el 18 de febrer no negociar amb el PSOE, una decisió que es va ratificar el 24 de juny. El catedràtic emèrit de Dret Constitucional va ser una de les veus més crítiques amb el rumb pres per Rivera al capdavant de la formació que va consolidar.

Notícies relacionades

En un article a 'El País’, va demanar un gir estratègic i que es negociés un govern amb el PSOE. En l’article, el va acusar de donar prioritat als suposats interessos de partit per sobre dels interessos d’Espanya i va retreure a Rivera haver-se convertit en un "adolescent capritxós". Segons explica aquest mitjà, l’intel·lectual va enviar la seva carta de dimissió el 9 d’abril passat i va justificar la seva dimissió pel "desacord amb la tàctica i l’estratègia" que segueix Ciutadans i per "l’abandonament d’alguns principis".

La marxa d’un dels històrics de Ciutadans se suma a altres baixes destacades en la formació per estar en desacord amb el veto a Sánchez, entre les quals la del portaveu econòmic, Toni Roldán, o la dimissió de l’eurodiputat Javier Nart.