situació de bloqueig

Arrimadas veu «significatiu» que ERC estigui oberta a recolzar la investidura de Sánchez

La portaveu de Cs afirma que el partit independentista «està desitjant» que els socialistes formin govern

49089639 60

49089639 60 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, ha qualificat de “significatiu” el fet que ERC estigui oberta a donar suport a la investidura del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, per revalidar el seu càrrec, i ha assegurat que el partit català “està desitjant” que Sánchez formi govern.

“Em sembla molt significatiu que ERC sigui el partit que sembla més content que Sánchez sigui president”, ha assenyalat Arrimadas aquest dimecres en una entrevista a Onda Cero, mentre assegurava que el partit català diu “sense pudor” i “clarament” que el millor president que poden tenir és Sánchez. “Això diu moltes coses”, ha subratllat.

Arrimadas ha responsabilitzat Sánchez de la situació “de bloqueig” que s’està vivint i que els partits constitucionalistes no el recolzin per elegir els seus “socis independentistes i populistes”. “Sánchez és irresponsabilitat i bloqueig”, ha denunciat, argumentant que va permetre que Bildu entrés al Parlament navarrès i que el PSC pactés amb JxCat a Barcelona.

No vol investidura, ni eleccions

La dirigent taronja ha admès que no vol una investidura de Sánchez, però tampoc vol un escenari de repetició electoral. “Jo preferiria que la majoria al Congrés fos una altra, però tampoc buscarem anar a eleccions”, ha assenyalat. Així, ha insistit que la responsabilitat de formar govern i que no hi hagi noves eleccions és de Sánchez.

“Ja m’agradaria a mi que Albert Rivera fos el responsable de formar govern, no estaríem en aquesta situació”, ha assegurat Arrimadas, que ha corroborat que “si Rivera hagués tingut el resultat de Sánchez, tot Espanya sap que no estaríem en aquesta situació tan trista”.

També ha recordat a Sánchez que “si hagués sigut una persona responsable, hauria recolzat els constitucionalistes” a Navarra i Catalunya, i ha desaprovat la “capacitat que té per intentar derivar la responsabilitat”, en la seva comesa de formar govern.

“Tant de bo Sánchez no hagués arribat a la Moncloa com va arribar i tant de bo s’haguessin fet altres coses a Navarra i Catalunya, però la realitat és la que és”, ha lamentat Arrimadas, que creu que no hi ha cap situació “òptima” i ha demanat a Sánchez que deixi de “bloquejar” les institucions.

Primàries a Catalunya

D’altra banda, la dirigent de Ciutadans veu probable que se celebrin eleccions autonòmiques a Catalunya després de l’estiu, per la qual cosa ha anunciat que el partit inicia aquest dimecres el procés de primàries per elegir el nou candidat a la presidència de la Generalitat, després que ella fes el salt a la política nacional al Congrés.

Notícies relacionades

“Un partit com el nostre ha d’estar preparat i avui iniciem el procés de primàries”, ha indicat, mentre destacava la “fortalesa” del partit i de tots els militants que donaran suport al pròxim candidat per presidir la Generalitat.

“Desitjo molta sort als meus companys en les primàries perquè hem d’estar preparats per a aquestes eleccions”, ha emfatitzat.