formació de govern

Iglesias assegura no estar vetat pel PSOE i ofereix més cessions

Dirigents d'Units Podem demanen a Sánchez que "reobri" el diàleg

El líder morat bromeja amb tallar-se la cua si això desbloqueja les negociacions

zentauroepp47943475 unidas podemos   together we can  candidate pablo iglesias r190428233945

zentauroepp47943475 unidas podemos together we can candidate pablo iglesias r190428233945 / RAFAEL MARCHANTE

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

"Mai, el president del govern, ens ha plantejat un veto", ha sentenciat el secretari general de PodemPablo Iglesias, per aclarir que Pedro Sánchez no està posant obstacles a la seva entrada en el Consell de Ministres. No obstant, el líder morat i, anteriorment la 'número dos’ del partit, Irene Montero, han demanat al dirigent socialista que aixequi els vetos i les línies vermelles per reobrir les negociacions. Un diàleg en què Iglesias, insisteix, no ha parat de cedir. 

"Ja només li falta demanar-me que em talli la cua", ha dit fent broma el candidat d’Unides Podem abans d’assenyalar, entre rialles, que s’ho pensaria. Així, ha explicat a laSexta que han renunciat a aplicar la totalitat del seu programa electoral, que han assumit el lideratge del PSOE en qüestions com Catalunya o política exterior i que han proposat comprovar els recolzaments d’una coalició que, en cas de no tirar endavant, es replantejaria. 

No obstant, l’escull principal sembla residir a l’entrada de Iglesias en el pròxim Executiu. Un requisit que el líder de Podem no qualifica de línia vermella, però que, d’altra banda, tampoc entendria que no tingués lloc: "Per a nosaltres, els vetos en política no tenen sentit en aquesta època". Més tard i preguntat per si el seu objectiu era ocupar una vicepresidència, ha assenyalat que "podria jugar un paper [en el Consell de Ministres] a les ordres del president".

Reobrir les negociacions

Notícies relacionades

"Crec que es va equivocar ahir quan va dir donar per trencades les negociacions", ha dit Iglesias retraient al dirigent socialista que donés per perdut el diàleg amb els morats. Referent a això, ha destacat la necessitat de desbloquejar les negociacions per tirar endavant "el govern més progressista de la història d’Espanya" i ha remarcat que segueixen "amb la mà estesa per negociar, seriosament, un govern de coalició". 

Mateixa línia la de la portaveu parlamentària d’Unides Podem. Montero ha demanat al PSOE que "reobri les negociacions" i ha destacat que la consulta que van plantejar la setmana passada a la militància és "compatible amb la negociació" i que el líder del PSOE hauria "d’aixecar els vetos i les línies vermelles" per començar una "negociació integral" en la qual es parli de "programa" i d’"equips". Uns debats que "no són independents".