LA NOVA LEGISLATURA

Mas advoca per negociar la investidura de Sánchez

L'expresident, en contra d'"afegir tensió" a l'escenari polític

zentauroepp49042283 opinion  silvia coppulo  artur mas190712190136

zentauroepp49042283 opinion silvia coppulo artur mas190712190136

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha advocat per negociar amb el PSOE, Unides Podem i el PNB una eventual investidura de Pedro Sánchez, perquè ha defensat que no fa falta "provocar més tensió" en les relacions entre Catalunya i Espanya.

"Si no ens podem separar legalment d’Espanya en aquests moments [...] ¿fa falta tenir a Madrid un Govern que cada dia vulgui calar foc a casa nostra? ¿O preferim un Govern que no ens resolgui la situació, però que, com a mínim, no vingui amb els llumins?", ha dit en una entrevista a TV-3 recollida per Efe.

Mas, que ha evitat utilitzar la paraula "facilitar" al ser preguntat en aquests termes, ha precisat: "És no dir no d’entrada [...] identifiquem maneres perquè no arribin els altres a governar Espanya, que són els que ens calarien foc cada dia a casa nostra".

Notícies relacionades

L’expresident ha remarcat que no confia que un Govern recolzat en una majoria formada pel PSOE, Unides Podem i el PNB aporti una solució al conflicte català, però ha insistit que s’ha d’evitar "més tensió afegida" que pugui anar en detriment dels interessos de Catalunya.

Mas, que ha afirmat que en aquests moments no es veu tornant a la primera línia de la política, també ha afirmat que el PSC és un "interlocutor reforçat" per a l’independentisme després dels bons resultats que van obtenir els socialistes catalans en les eleccions municipals del 26 de maig. "Tan real és la Catalunya independentista com la que no ho és", ha postil·lat.