possible tornada a la política nacional

Errejón veu espai per a forces progressistes "no sectàries"

El líder de Más Madrid desitja que les forces polítiques arribin a un acord per a la investidura de Sánchez

GRAF1880. MADRID, 10/07/2019.- El candidato de Más Madrid a la Presidencia de la Comunidad de Madrid, Iñigo Errejón, en la Asamblea de Madrid, que celebra una insólita sesión de investidura sin candidato, en medio de las disputas entre Ciudadanos y Vox para desbloquear el Gobierno regional madrileño.- EFE/Mariscal

GRAF1880. MADRID, 10/07/2019.- El candidato de Más Madrid a la Presidencia de la Comunidad de Madrid, Iñigo Errejón, en la Asamblea de Madrid, que celebra una insólita sesión de investidura sin candidato, en medio de las disputas entre Ciudadanos y Vox para desbloquear el Gobierno regional madrileño.- EFE/Mariscal / Mariscal (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder de Más Madrid, Íñigo Errejón, ha assegurat que els rumors sobre el seu salt a la política nacional en el cas d’una repetició electoral responen "als nervis dels qui estan negociant la investidura", però admet que hi ha espai perquè forces progressistes "no sectàries" obtinguin bons resultats. 

Així ho afirma l’exnúmero dos de Podem en una entrevista que publica aquest dilluns ‘El Mundo’, en la qual expressa el seu desig que les forces polítiques "arribin a un acord" per a la investidura de Pedro Sánchez "sense deixar-se els deures per al setembre". 

Sobre la seva possible tornada a la política nacional, Errejón es limita a reivindicar Más Madrid com una força política madrilenya, però no descarta que en unes futures eleccions generals es pugui presentar ell mateix en una nova llista. 

"En política he après a no descartar gairebé res. Però no estem pendents d’això, sinó de construir Más Madrid. Que això després serveixi d’inspiració per a altres llocs ens alegraria, però els temps de la política i els de l’actualitat no són els mateixos", ha afirmat. 

Vincles amb altres formacions

Notícies relacionades

Així mateix, defensa els seus vincles amb formacions com araEquoCompromís, els comuns i els anticapitalistes andalusos i argumenta que aquestes formacions estan fent "un camí" als seus respectius territoris, igual que Más Madrid, i això demostra que "hi ha possibilitat que forces progressistes transversals, àmplies, no sectàries, amb més vocació d’innovació que de melancolia obtinguin bons resultats". 

"Un 15% a Madrid és humil, però no està malament. Hi ha clarament un espai, tot i que no hem aconseguit els nostres objectius a l’ajuntament i la Comunitat", ha afegit.