diferències amb pablo Iglesias

Errejón, sobre una possible reconciliació amb Podem: "Van decidir que no era compatible"

Assegura que "s'ha de constituir un govern progressista amb certa generositat entre les parts"

iigo-errejon

iigo-errejon

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El candidat de Más Madrid a la Presidència de la Comunitat, Íñigo Errejón, ha afirmat aquest dijous que "sentimentalment sempre tindrà un vincle" amb Podem i que hi va haver una oportunitat d’arribar a un acord amb el seu antic partit però allà "van decidir que no era compatible" i van optar per "un moviment de tancament o replegament". 

En una entrevista a TVE, Errejón no ha volgut entrar gaire a valorar les últimes decisions preses per Podem, com la substitució com a secretari d’Organització de Pablo Echenique, de la qual només ha dit que la formació morada "ha decidit després dels resultats electorals que hi ha coses per corregir i hi ha posat una altra persona". "Podem està immers en un debat i vull ser respectuós. La meva voluntat és estendre la mà i entendre’ns entre les forces progressistes per equilibrar una balança", ha afegit.

"Però tenim sobre la taula coses que a la gent li importa més, com ara tenir un govern a Espanya. Estic llegint coses aquests dies que l’ambient s’enrareix i comença a allunyar-se la necessitat d’investidura. S’ha de constituir un govern progressista aviat i amb certa generositat entre les parts. Seria una pèssima notícia que no es fes perquè les urnes van votar per un govern progressista i d’acord", ha defensat. 

El líder de Más Madrid espera que els dos partits s’asseguin aviat a negociar un futur govern "posant per davant el que vol cadascú. "Sembla innocent però espero que no ens fiquem en els bucles llargs de setmanes en les quals no s’avança gens i que ja hem viscut. Hi ha d’haver una entesa que el PSOE no té majoria absoluta i no es pot comportar com si la tingués. L’expressió de línies vermelles té molta fortuna en el periodisme, però és un desastre per a la pràctica política", ha postil·lat.

Donacions d’Amancio Ortega

Preguntat per si va perjudicar a Podem l’atac que va fer a les donacions d’Amancio Ortega, Íñigo Errejón ha assenyalat que no va entendre la polèmica perquè es barrejaven dues coses. D’una banda, la qüestió que els milionaris paguin impostos i "tots els han de pagar es diguin com es diguin". "És obligatori pagar el compte, però després si vols pots deixar propina. No hi ha incompatibilitat d’una cosa amb l’altra", ha remarcat. 

Notícies relacionades

I d’altra banda, si les donacions ajuden a salvar vides, "benvingudes siguin. "No sé si (Amancio Ortega) paga els impostos i si és així tampoc és per felicitar-lo. Els autònoms els paguen i ningú els tracta de prohoms", ha conclòs. 

Finalment, sobre la situació política de Navarra, Errejón ha assenyalat que el Partit Socialista Navarrès s’ha queixat que els imposin des de Ferraz acords que els han perjudicat en la seva comunitat. "Si hi ha governs progressistes s’han de formar. Ens diuen que tots els escons no valen per pactar. Però una vegada que totes les candidatures són proclamades i són legals són vàlides i s’ha de dir què es vol fer", ha finalitzat.