30 d’oct 2020

Anar al contingut

PETICIÓ D'INFORMACIÓ

Vox demana a l'Assemblea de Madrid dades d'escoles amb activitats LGTBI

Demanen "data de l'activitat, centre, temari o informació traslladada, descripció de l'activitat, i nom i cognoms del ponent"

Efe

GRAF1217. MADRID, 09/07/2019.- La candidata de Vox en la Comunidad de Madrid, Rocío Monasterio, hace declaraciones a los medios de comunicación momentos antes de la reunión este martes con el presidente de la Asamblea de Madrid, Juan Trinidad, dentro de una nueva ronda de contactos con los seis grupos parlamentarios. EFE/MARISCAL

GRAF1217. MADRID, 09/07/2019.- La candidata de Vox en la Comunidad de Madrid, Rocío Monasterio, hace declaraciones a los medios de comunicación momentos antes de la reunión este martes con el presidente de la Asamblea de Madrid, Juan Trinidad, dentro de una nueva ronda de contactos con los seis grupos parlamentarios. EFE/MARISCAL / Sebastián Mariscal (EFE)

La líder del partit d’ultradreta Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, ha registrat un escrit a l’Assemblea en què insta el Consell de Govern que li faciliti informació d’escoles públiques i concertades en les quals s’hagin realitzat activitats informatives o formatives sobre el col·lectiu LGTBI.

Segons ha publicat la diputada socialista Carla Antonelli a les seves xarxes socials i han confirmat a Efe fonts de Vox, Monasterio ha presentat aquest dijous un escrit a l’Assemblea de Madrid en el qual sol·licita informació al Consell de Govern d’escoles públiques i concertades en què el col·lectiu LGTBI Cogam ha realitzat activitats informatives, formatives o d’una altra índole.

En l’escrit, Monasterio demana la "data de celebració de l’activitat, el centre en el qual es realitza, el temari o informació traslladada, breu descripció de l’activitat o experiència des de l’any 2015 inclòs fins a la data actual, nom i cognoms del ponent o ponents i quina ha sigut la classe o classes destinatàries".

Petició d’informació

Segons expliquen fonts del partit, "no hi ha accions previstes a curt termini sobre això", ja que la petició d’informació és només perquè els diputats de Vox “puguin començar a treballar".

Es registraran altres peticions "en altres àmbits", afirmen aquestes fonts, que remarquen que la finalitat d’aquest escrit i la dels consegüents són perquè el grup parlamentari del partit comenci la seva activitat.

Per la seva banda, la candidata del PP a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat que a les escoles de la regió "no s’està impartint adoctrinament", sinó "informació i educació de qualitat".

"Crec que no s’hauria de generar una falsa alarma sobre l’educació que s’imparteix a les escoles i crec que, a més, aquest tipus d’associacions només van a les escoles que ho sol·liciten i de manera optativa i voluntària. Crec que ens hem de prendre això amb normalitat i no fer una alarma on no n’hi ha", ha precisat.

Per la seva banda, el líder de Ciutadans a la regió, Ignacio Aguado, ha apuntat que Vox està "en el seu dret de demanar la informació que considerin oportuna i la Comunitat de Madrid serà la que hagi de valorar si és conforme a dret".

Diverses peticions més

Preguntat sobre si Ciutadans està "còmode" pactant amb un partit que sol·licita aquest tipus d’informació, Aguado ha respost que "està còmode" amb l’acord de Govern firmat amb el PP.

Així mateix, el dia 1 de juliol passat, el partit ultradretà va presentar a les Corts Valencianes diverses peticions d’informació per conèixer les partides en els pressupostos dels anys 2018 i 2019 dedicades a cursos, associacions, conferències, informes de o centres culturals relacionats amb l’activitat de col·lectius LGTBI, i les dades sobre "violència intrafamiliar, no només en relació amb la violència exercida per homes cap a dones".

Temes: VOX LGTBI