CONVOCATÒRIA DE L'ANC

Desenes de manifestants exigeixen la dimissió de Marín a les portes de la Diputació

Els congregats esbronquen els dirigents independentistes per haver pactat amb «els del 155»

protesta-diputacio / periodico

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un centenar de persones, convocades perl’ANC, s’han manifestat aquest dijous a les portes de la seu de la Diputació de Barcelona per protestar contra el pacte de JxCat i el PSC per governar l’ens supramunicipal i pels acords municipals tant de postconvergents com republicans amb "partits del 155".

Els assistents han esbroncat els polítics que han assistit al ple en el qual l’alcaldessa socialista de l’Hospitalet, Núria Marín, ha sigut nomenada presidenta, i han acusat els dirigents independentistes de “no tenir vergonya ni dignitat” per facilitar-ne l’elecció.

A les 13 hores, mentre Marín oferia el seu discurs, els congregats han exigit la seva “dimissió” i han llançat proclames com “Núria Marín, 155” o “11 de juliol, ni oblit ni perdó”.

Els manifestants, que lluien estelades i llaços grocs, han repetit un ampli catàleg de càntics com ara “botiflers”, “traïdors”, “JxCat i Esquerra, se’ns acaba la paciència”, i han alçat cartells en què es podia llegir “ni pactes ni abstencions amb el 155”. “No sou dignes del poble català”, han afegit. No obstant, han mostrat el seu recolzament a l’expresident Carles Puigdemont, a qui consideren el seu “president legítim”.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Plauzie, ha demanat a l’independentisme que “no caigui en el desànim” i que es continuï mobilitzant, tot i que ha assumit que el pacte entre postconvergents i socialistes “ha caigut com una galleda d’aigua freda en la gent”. “Cal continuar amb aquesta exigència i aquesta pressió perquè reprenguin un camí unitari cap a la independència”, ha asseverat, i ha assegurat que l’entitat elevarà el to contra les maniobres dels socis de Govern. 

Notícies relacionades

“Si els arriben a dir als que van defensar les escoles l’1-O a l’Hospitalet que, un any i mig més tard, un partit independentista estaria entregant la Diputació de Barcelona a Nuria Marín, no s’ho creurien”, ha dit Paluzie. Els manifestants, per la seva part, han avisat JxCat i ERC que “sense vosaltres ho tornarem a fer”, i han advocat per la “desobediència”.

Uns 300 manifestants ja van sortir ahir al carrer amb el mateix 'leitmotiv' davant de les seus del PDECat i ERC.