Defensa convoca per primera vegada una dona

Espanya podria comptar amb la primera dona general en les seves Forces Armades

Patricia Ortega ha sigut inclosa entre els 43 coronels que realitzaran el curs d'ascens

patricia-ortega

patricia-ortega

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Espanya podria comptar a partir del mes de juliol del 2019 amb la primera dona general en les seves Forces Armades després que la coronel Patricia Ortega hagi sigut convocada per realitzar el curs d’ascens, segons fonts de l’Exèrcit de Terra.

Ortega va ser la primera dona a assolir el lloc de coronel a Espanya i podria ser la primera a arribar a general, ja que el seu nom ha sigut inclòs entre els 43 coronels que realitzaran durant el mes vinent el curs d’ascens, segons publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de la Defensa i ha avançat 'El País’.

El curs es farà durant el mes de novembre, tot i que només ascendeixen a general un de cada tres coronels que el realitzen, segons ha explicat un portaveu de l’Exèrcit de Terra. Una vegada finalitzat el curs, el cicle d’ascens comença l’1 de juliol del 2019 i acaba el 30 de juny de l’any següent.

Prioritat de Robles

Notícies relacionades

L’ascens, a més de complir els requisits legals necessaris, ha de rebre l’aval del Consell de Ministres. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha manifestat en diverses ocasions la seva voluntat d’impulsar la presència de la dona en les Forces Armades, que actualment es troba estancada en un 12,7%.

La coronel Ortega pertany al Cos d’Enginyers Politècnics de l’Exèrcit de Terra. Va ingressar en l’Acadèmia General Militar de Saragossa el 1988, la primera promoció oberta a les dones en les Forces Armades, on va obtenir l’ocupació d’alferes alumne.