EL DILEMA CATALÀ

El Parlament aprova la primera llei del Govern de Torra als 14 mesos de legislatura

La Cambra catalana valida la restitució de l'Agència Catalana de Salut Pública, suprimida per Mas

zentauroepp49010859 ple del parlament  fotograf a de joan cortadellas190710133417

zentauroepp49010859 ple del parlament fotograf a de joan cortadellas190710133417

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres per unanimitat el projecte de llei de creació del’Agència Catalana de Salut Pública, que restitueix la personalitat jurídica d’aquest organisme que va ser suprimit el 2014 pel Governd’Artur Mas, la qual cosa suposa la primera llei impulsada per l’Executiu de Quim Torra que s’aprova en aquesta legislatura.

La legislatura del Parlament va començar el gener del 2018, però fins al maig d’aquell any no es va formar el Govern de Torra, que ha tardat 14 mesos a aprovar la seva primera llei. Fins ara la Cambra catalana no havia aprovat cap projecte de llei a proposta de l’Executiu, ja que fins ara totes les iniciatives legislatives que havia aprovat el Parlament havien sigut a iniciativa dels grups.

Amb aquesta llei, l’Agència Catalana de Salut Pública recuperal’autonomia administrativa amb funcions executives i de gestió dels serveis de sanitat pública, i tindrà la funció d’executar les polítiques sanitàries de manera coordinada amb les conselleries i organitzar les actuacions dels centres sanitaris, entre altres competències.

Notícies relacionades

El text estableix la tasca d’aquesta agència en les seves funcions de promoció, vigilància i protecció de la salut i la prevenció de la malaltia i determina com a màxim òrgan de govern el consell rector, un organisme col·legiat que inclou el consell de participació i el consell assessor de salut pública.

La norma ha d’entrar en funcionament en el termini màxim d’un any i indica que a la ciutat de Barcelona qui assumeix les competències d’aquest organisme és l’Agència de Salut Pública de Barcelona. L’agència catalana va ser dissolta com a entitat autònoma i integrada a la Conselleria de Salut mitjançant un decret llei del Govern de Mas.

Temes:

Govern Parlament