BLOQUEIG A LES DRETES

Rivera rebutja veure's amb Abascal i li demana "humilitat"

El líder de Cs manté el veto a reunir-se amb els polítics de Vox malgrat haver acceptat els seus vots per aconseguir càrrecs

zentauroepp49001091 albert rivera190709133509

zentauroepp49001091 albert rivera190709133509 / VICTOR LERENA

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Albert Rivera rebutja veure’s amb Santiago Abascal. El líder de Ciutadans descarta reunir-se amb el president de Vox per desbloquejar els acords que permetin que els candidats del PP governin a Madrid i Múrcia. Abascal l’hi ha demanat perquè considera que Ciutadans els tracta amb menyspreu, però la seva exigència no s’ha vist satisfeta. 

Rivera ha demanat a Abascal "humilitat" i que entri "en raó" perquè les investidures de Fernando López Miras, a Múrcia, i d’Isabel Díaz Ayuso, a Madrid, tirin endavant. Malgrat que Ciutadans ha acceptat els vots de Vox per aconseguir la vicealcaldia de l’Ajuntament de Madrid i la presidència de l’Assemblea regional, els dos càrrecs principals que ha aconseguit ara per ara amb aquesta aliança a tres de les dretes, sense col·locar el cordó sanitari a la ultradreta que li reclamava l’esquerra, sí que manté aquest veto als seus representants polítics, amb qui es nega a negociar res de manera directa i pública.   

Preguntat sobre si ell està practicant aquesta "humilitat" amb Abascal, Rivera ha contestat llançant una pulla a Rocío Monasterio, cap de files de Vox a Madrid, que aquest dilluns es va referir a la relació personal del dirigent de Ciutadans amb Malú per retreure-li la seva estratègia política. "Amb l’insult no es construeix cap Govern. Amb els atacs personals no he vist que s’acabi amb l’atur. No he vist que s’ajudi a cap família insultant altres líders polítics i jo no insultaré ningú, precisament perquè crec en la humilitat de saber per què soc aquí [...] I, sens dubte, no entraré mai en l’esfera personal", s’ha queixat. 

Invitacions declinades

Notícies relacionades

Rivera ha acudit aquest matí al Congrés, on tenia invitacions per participar en dues reunions. La proposta d’Abascal, que sí que s’ha vist amb Pablo Casado, líder del PP, i la del president en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. El màxim dirigent de Ciutadans ha declinat assistir a totes dues. En el primer cas considera que han de ser els comitès de negociació, a Madrid i Múrcia, els que "han de tornar a explicar" a Vox, si així ho vol la força d’ultradreta, els acords als quals els taronges han arribat amb el PP.

En el segon, respecte a la invitació de Sánchez, Rivera ha insistit que no té res a parlar amb ell i li ha demanat que "no munti més teatres" i negociï amb els seus "socis", amb referència a Podem i els independentistes. “Nosaltres anirem a consultes sempre que el Rei ens truqui. Sánchez no és el Rei”, ha declarat en una roda de premsa al Congrés. El cap de files dels taronges ha aprofitat per queixar-se del pacte a Navarra, on els socialistes previsiblement governaran gràcies a l’abstenció d’EH Bildu. “Sánchez ha pactat amb Batasuna, cosa que no ha fet cap president de la democràcia”, ha advertit.