pactes per governar

Iceta defensa el pacte de la Diputació: «contra el bloqueig, governs estables»

El líder dels socialistes catalans critica la «hipocresia» dels discursos polítics davant dels acords postelectorals

zentauroepp48955979 graf9559  barcelona  06 07 2019   el primer secretario del p190706121812

zentauroepp48955979 graf9559 barcelona 06 07 2019 el primer secretario del p190706121812 / Marta Perez

2
Es llegeix en minuts

 El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest dissabte l’acord amb JxCat per governar la Diputació de Barcelona i ha explicat els “criteris” seguits pel seu partit per pactar: “Contra els blocs, transversalitat; contra el bloqueig, governs estables; contra el sectarisme, respecte institucional”. “Aquests són els nostres criteris i normes de conducta i estaria molt bé que tothom els acceptés”, ha dit Iceta durant la seva intervenció en el Consell Nacional del PSC.

El líder dels socialistes catalans ha carregat contra els que pronuncien “discursos polítics hipòcrites i contradictoris”, uns partits que “erosionen les institucions” perquè “només accepten com a democràtics els resultats que els són favorables”.

“Escolto uns partits criticar altres partits perquè fan uns pactes que els partits que critiquen fan a la localitat veïna”, ha assenyalat amb sorna Iceta, que ha lamentat que sembli que “la crítica que es els fan uns als altres és a veure qui pacta més amb els socialistes”.

Ha demanat així –sense anomenar-los– a JxCat i ERC “que es mirin al mirall” i observin que pactar amb el PSC és garantia d’estabilitat, de progressisme i d’anteposar un govern estable a apostes partidistes. Iceta ha reclamat respectar la “legitimitat” dels pactes assolits perquè “si els responsables polítics no respecten les regles del joc, ¿qui ho farà?”. “S’està intentant explicar que sense el PSC va tot millor i, em remeto als fets, és al contrari”, ha afegit tot seguit Iceta.

Sense majories alternatives

Iceta, ha afirmat que “no hi ha una majoria alternativa possible” a la d’un Govern encapçalat per Pedro Sánchez i ha assenyalat referent a això: “Els socialistes no volem anar a unes noves eleccions, volem continuar governant Espanya”.

Així ho ha assegurat en la seva intervenció al Consell Nacional del PSC, on ha assenyalat que l’oferta del PSOE a Unides Podem de conformar “un govern de cooperació” és, segons el seu parer, “més que raonable”, i ha indicat: “No és una amenaça, és un fet: o continuïtat d’un Govern socialista o noves eleccions. No hi ha més opcions”.

Iceta ha apuntat que l’oferta dels socialistes és “la més adequada” atesos els resultats electorals i ha afirmat que aquesta fórmula ha tingut “molt èxit” a Portugal i s’acaba de tancar a Dinamarca.

Notícies relacionades

El líder dels socialistes catalans ha tingut així mateix paraules de retret cap al PP i Ciutadans, partits que malgrat condemnar la possibilitat que Sánchez es recolzi en grups independentistes per ser reelegit cap de l’Executiu “no fan cap gest” per evitar-ho. “La seva actuació concreta va en contra del que diuen en els seus plantejaments”, ha lamentat.

Iceta s’ha mostrat finalment confiat que aquest mes de juliol Sánchez sigui reelegit president ja que “Espanya necessita ja un nou Govern i la convocatòria d’eleccions no és un escenari desitjable”.