CONSELL DE MINISTRES

El Govern: "Una abstenció d'ERC no és dependre dels independentistes"

Els socialistes demanen moviments a Iglesias per assolir un "acord ple de continguts"

undefined45524406 madrid 19 10 2018  pol tica   isabel celaa  portavoz del gob181019151148

undefined45524406 madrid 19 10 2018 pol tica isabel celaa portavoz del gob181019151148 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Més de dos mesos després de les eleccions generals, l’escenari polític continua més o menys igual que llavors, amb el Govern socialista demanant a Podem que aparqui la seva exigència d’una coalició i exhortant el PP i Cs que s’abstinguin per no haver de "dependre dels independentistes". No obstant, aquest divendres la portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá, ha deixat clar que una abstenció d’ERC, del PDECat o de Bildu seria benvinguda, arribat el cas, sempre que no impliqués contrapartides.

Celaá s’ha referit en concret als republicans, més propensos que els postconvergents a facilitar la reelecció de Pedro Sánchez. "Ningú ha dit que una abstenció d’ERC sigui dependre dels independentistes", ha assenyalat després del Consell de Ministres.

Notícies relacionades

La frase debilita les apel·lacions de Sánchez perquè Pablo Casado i Albert Rivera s’abstinguin, una cosa en la qual el president en funcions es va aturar en diverses ocasions durant l’entrevista que va protagonitzar dijous. "Les forces independentistes, rebutjant els Pressupostos Generals del 2019, van derivar l’avanç electoral. No es pot fer descansar la governabilitat en les forces independentistes. Jo demano al PP i a Cs que no bloquegin", va dir el líder socialista a Tele 5.

Cooperació, no coalició

A pocs dies de la nova reunió que Sánchez mantindrà amb Pablo Iglesias, el pròxim dimarts, al Congrés, el Govern també ha tornat a demanar a Podem que es mogui, que assumeixi que no té prou força per entrar al Consell de Ministres i que accepti les dues propostes que fins ara ha ofert el president al líder morat: que membres de Podem ocupin llocs intermedis en el futur Executiu i que independents pròxims al partit d’Iglesias entrin a la Moncloa com a ministres. "Busquem un Govern de cooperació, no de coalició. Aquesta és l’oferta. I no és irrellevant. Està plena de continguts, tant polítics com socials", ha explicat Celaá.