URGENT

El Grup de Treball de l'ONU també veu "arbitrària" la presó de Forn, Romeva, Rull i Bassa

zentauroepp40785270 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171102092225

zentauroepp40785270 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171102092225 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària, que depèn de l’oficina de Drets Humans de les Nacions Unides, també veu "arbitrària" la presó preventiva de Joaquim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa i reclama la seva posada en llibertat "immediata”, segons informa l’Agència Catalana de Notícies.

El 29 de maig, aquesta organització ja va publicar un informe en què es criticava la presó preventiva “arbitrària” d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i en què s’instava Espanya a deixar-los en llibertat i a indemnitzar-los.

Dies després, el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, va escriure una carta a l’alta comissionada de l’ONU per als Drets Humans, Michelle Bachelet, per expressar diverses "queixes i sol·licituds" en relació amb aquest informe.


Notícies relacionades

La redacció d’EL PERIÓDICO està treballant en aquests moments per ampliar aquesta informació, que actualitzarà d’aquí a uns quants minuts. Si voleu rebre al mòbil alertes sobre aquesta notícia o d’altres us podeu descarregar les aplicacions per a Android o iOS.

Per rebre cada dia al correu electrònic les notícies, reportatges i articles d’opinió publicats a elperiodico.com, doneu-vos d’alta als nostres butlletins informatius. També us podeu subscriure per consultar ‘online’ l’edició impresa o rebre-la diàriament al vostre domicili, amb la qual cosa disfrutareu de tots els avantatges i descomptes de pertànyer al Club del Subscriptor d’El Periódico, el Club eP!