PÈRDUA D'ESCÓ DESPRÉS DE LES PASSADES ELECCIONS

Fins a 76 exdiputats cobren indemnització al no seguir al Congrés i no tenir ingressos

L'exportaveu del PDeCAT a la Cambra Carles Campuzano i l'exdiputat del PP Ramón Moreno són dels que més temps estarà percebent els 2.900 euros d'indemnització, 23 mesos

zentauroepp47167091 graf5467  madrid  28 02 2019   vista del hemiciclo vac o tra190520214140

zentauroepp47167091 graf5467 madrid 28 02 2019 vista del hemiciclo vac o tra190520214140 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un total de 76 exdiputats estan cobrant la indemnització que els correspon per no haver pogut repetir en l’escó  després de les passades eleccions generals i no tenir altres vies d’ingressos, segons informa el Congrés a través del seu portal de transparència.

La quantia, 2.981,86 euros al mes, i la durada d’aquesta indemnització, en funció del temps en el càrrec, figura en el règim de protecció social dels diputats. Es tracta d’un mecanisme que la Cambra habilita per a aquells diputats i diputades que queden fora després d’un procés electoral i que no tenen altres ingressos.

Aquesta indemnització per cessament, que així s’anomena, és incompatible amb altres remuneracions, de manera que si l’exdiputat comencés a cobrar per una altra comesa, ha de comunicar la interrupció d’aquesta indemnització.

Dels 76 que componen les llistes, una dotzena ja ha deixat de percebre-la perquè s’ha esgotat el termini que els correspon o perquè han començat a rebre altres ingressos.

Límit de 24 mesos

L’atribució s’allargarà un nombre de mesos determinat per cada any de mandat a les Corts Generals o per fracció superior a sis mesos. El límit temporal de cobrament és 24 mesos.

També deixen de cobrar-la els que han començat a exercir altres comeses remunerades, com per exemple l’exportaveu Dolors Montserrat, que acaba d’ingressar al Parlament Europeu; l’exdiputat de Cs Félix Álvarez, ara parlamentari autonòmic a Cantàbria; Juan Ignacio Zoido, del PP, ja eurodiputat; María Jesús Bonilla, també del PP, que va reingressar a les Corts al causar baixa Rafael Catalá, o Juanma del Olmo, que recentment va ser contractat per Unides Podem per a altres menesters.

L’exportaveu del PDeCAT a la Cambra Carles Campuzano és un dels diputats que més temps estarà percebent els 2.900 euros d’indemnització, 23 mesos en concret. El polític català va ser diputat des de sis legislatures seguides. També 23 mesos estarà cobrant l’exdiputat del PP Ramón Moreno.

El PP i Unides Podem, els que més

Notícies relacionades

El PP és el partit que més exdiputats té entre els 76 que cobren la indemnització, per davant d’Unides Podem. Són les formacions que més escons van perdre en les eleccions generals del 28 d’abril. La resolució que ha donat via lliure al cobrament es va firmar el 12 de juny passat.

Una trentena d’exsenadors cobraran pel mateix concepte després de cessar el 4 de març passat, segons apareix a la web de la Cambra, entre els quals Carles Mulet, de Compromís, o David Lucas, del PSOE, exalcalde de Móstoles.

Temes:

Congrés