EL SEU MANDAT ARRIBA A 10 ANYS

El director del CNI cessa aquest divendres i el Govern no pot nomenar substitut per estar en funcions

El centre quedarà en mans de la seva secretària general, Paz Esteban, número dos de Sanz Roldán i una de les components de la terna que han sonat per rellevar-lo

GRAF3498 VALENCIA  COMUNIDAD VALENCIANA   02 03 2018 - El director del Centro Nacional de Inteligencia  CNI   Felix Sanz Roldan  imparte la conferencia  Amenazas para la seguridad  en la jornada  Las victimas y las nuevas amenazas de seguridad   organizada por la Asociacion de Victimas del Terrorismo de la Comunitat Valenciana EFE  Juan Carlos Cardenas

GRAF3498 VALENCIA COMUNIDAD VALENCIANA 02 03 2018 - El director del Centro Nacional de Inteligencia CNI Felix Sanz Roldan imparte la conferencia Amenazas para la seguridad en la jornada Las victimas y las nuevas amenazas de seguridad organizada por la Asociacion de Victimas del Terrorismo de la Comunitat Valenciana EFE Juan Carlos Cardenas / JUAN CARLOS CARDENAS (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, finalitzarà el seu mandat aquest divendres sense que el Govern pugui nomenar el seu substitut per estar en funcions des de la celebració de les eleccions generals del 28 d’abril, segons fonts governamentals.

El general Sanz Roldán va ser nomenat director del CNI, amb rang de secretari d’Estat, el juliol del 2009 pel Govern del socialista José Luis Rodríguez Zapatero. Cinc anys després, el 2014, va ser renovat en el càrrec ja amb Mariano Rajoy a la Moncloa.

Aquest mandat venç aquest divendres, després de deu anys al capdavant del centre d’intel·ligència i el general Sanz Roldán, de 74 anys, no pot continuar de forma interina en el càrrec fins que sigui nomenat el seu substitut, segons la llei que regula l’organisme.

Amb això, el CNI quedarà en mans de la seva secretària general, Paz Esteban, número dos de Sanz Roldán des del juny del 2017, una de les components de la terna que han sonat per rellevar Sanz Roldán. El nou director no podrà ser nomenat per Consell de Ministres fins a la presa de possessió d’un nou Executiu.

El Govern no pot nomenar sense cessar

Notícies relacionades

La llei de Govern estableix que un Executiu en funcions limitarà la seva gestió "al despatx ordinari dels assumptes públics, abstenint-se d’adoptar, tret de casos d’urgència degudament acreditats o per raons d’interès general l’acreditació expressa de les quals així ho justifiqui, qualssevol altres mesures".

Això implica que l’actual equip de Pedro Sánchez no pot nomenar ni cessar alts càrrecs, la qual cosa afecta tant el director del CNI com altres llocs pendents. Per exemple, el Ministeri de Política Territorial es troba adscrit al responsable d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, des que Meritxell Batet va ser elegida presidenta del Congrés el 21 de maig passat.

Temes:

CNI