investidura de Sánchez

Ximo Puig: «Pactar no és trair»

El president de la Generalitat valenciana reivindica la necessitat d'arribar a acords en política

GRAF7328. MADRID, 02/07/2019.- El presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durante su intervención en un desayuno informativo en el que ha sido presentado por la presidenta del Congreso, Meritxell Batet. EFE/Juan Carlos Hidalgo

GRAF7328. MADRID, 02/07/2019.- El presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durante su intervención en un desayuno informativo en el que ha sido presentado por la presidenta del Congreso, Meritxell Batet. EFE/Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de la Generalitat valenciana, el socialista Ximo Puig, ha reivindicat aquest dimarts la recerca de l’acord entre diferents com la manera de "fer bona política". "Pactar no és trair, acordar no és mostrar debilitat", ha defensat en els Esmorzars Informatius d’Europa Press.

Per resoldre problemes és necessari arribar a acords, ha raonat Puig, per a qui "el pitjor" en política és el "sectarisme". En la seva intervenció, el líder dels socialistes valencians ha citat Manuel Azaña per remarcar la necessitat de practicar la bona política. "Fem tots política i com més millor. Només així podrem governar-nos a nosaltres mateixos i impedir que ens desgovernin d’altres", ha indicat.

Puig ha expressat el seu desig que la investidura de Pedro Sánchez que se celebrarà aquest mes de juliol –la data es coneixerà aquest dimarts– arribi a bon port, perquè és "fonamental" per al futur d’Espanya.

Notícies relacionades

Precisament la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que donarà a conèixer en les pròximes hores aquesta data després de parlar per telèfon amb Sánchez, que es troba a Brussel·les, ha sigut l’encarregada de presentar en l’esmorzar Puig, al qual ha definit com "un home de consens en època de grans dissensos" i una persona que "creu en la política com a motor transformador que millora la vida de les persones, de vocació de servei públic" i que manté la "lleialtat als seus valors".

En la seva intervenció inicial, Puig ha reivindicat l’Espanya federal i s’ha posicionat en contra del centralisme en un país que és divers i plural.