TENSIÓ PARLAMENTÀRIA

Cs exigeix a Batet que hi hagi sessions de control al Govern en funcions

Villegas recorda que el Tribunal Constitucional va avalar aquesta possibilitat en una sentència dictada quan Rajoy era president provisional

zentauroepp48885213 madrid 01 07 2019  politica   jose manuel villegas durante l190701134155

zentauroepp48885213 madrid 01 07 2019 politica jose manuel villegas durante l190701134155 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha exigit a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que convoqui la Diputació Permanent del Congrés perquè el Govern en funcions de Pedro Sánchez pugui ser controlat pels diputats. Villegas ha advertit que existeix una sentència del Tribunal Constitucional que obre la possibilitat de sotmetre l’Executiu en funcions a sessions de control al Congrés dels Diputats. Aquesta sentència, segons va recordar Villegas, va ser dictada després d’un conflicte d’atribucions promogut "per Ciutadans i el PSOE" quan Mariano Rajoy era president del Govern en funcions. "Exigim a Batet que compleixi la seva feina", ha reiterat.

Villegas va assegurar que amb l’aplicació d’aquesta sentència del Constitucional "hauria de ser suficient" per obligar el Govern a donar explicacions a la Cambra baixa. "Si no és suficient, caldria buscar solucions legislatives. Pel que es veu, els vells partits no són tan diferents i es mimetitzen quan són en el poder", va dir amb referència a la suposada coincidència d’actituds entre els governs de Rajoy i de Sánchez a l’hora d’"evitar el control del Congrés".

El secretari general de la formació taronja ha insistit que la seva formació no s’abstindrà en la investidura de Sánchez i ha respost als crítics  que els votants de Ciutadans ja sabien quina seria la posició del partit quan van dipositar la papereta a l’urna.

Crítiques del Vaticà

Notícies relacionades

Villegas també ha demanat a Sánchez i a la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, que "no siguin tan susceptibles" amb les crítiques del nunci del Vaticà a l’exhumació de Franco. "Si continuen donant-li voltes després d’un any donant-li voltes, potser acaben ressuscitant-lo", va sentenciar. 

Finalment, el número dos de Cs ha "lamentat" els "atacs" i les "actituds sectàries" contra els membres del partit taronja que han participat en les celebracions reivindicatives del dia de l’Orgull Gai. "Lamentem aquestes actituds en una festa de llibertat i no discriminació", va dir abans de proclamar que "Ciutadans continuarà participant en aquestes reivindicacions".