LA NOVA LEGISLATURA

La ministra Montero adverteix a Iglesias: "No hi haurà segona volta per a la investidura"

La ministra d'Hisenda insta els partits a abstenir-se i desbloquejar la creació del nou Govern

L'Executiu de Pedro Sánchez mantindrà els controls pressupostaris de la Generalitat

ministra1

ministra1

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha advertit aquest dijous aUnides Podem que no hi haurà una "segona volta" per a la investidura de Pedro Sánchez i ha dit que els partits s’han de "concentrar" a deixar clara la seva posició el pròxim mes de juliol, quan es posi data a la investidura.

En declaracions a la premsa després d’inaugurar a Barcelona el Congrés Mundial de les Zones Franques, Montero ha instat als partits "a abstenir-se". "No queda cap altra alternativa que les formacions polítiques s’abstinguin", segons la seva opinió, ja que és "indiscutible" que el Govern que han preferit els ciutadans és el del PSOE i ha insistit que els partits polítics "no s’hi confiïn i no parlin de primera investidura perquè entenguin que n’hi haurà una segona".

La ministra també ha dit que és "radicalment fals" que Ciutadans sigui el soci prioritari de Sánchez i ha insistit que des del primer moment el soci prioritari ha sigut Unides Podem. 

Notícies relacionades

Sobre la possibilitat que el Govern relaxi els controls sobre els comptes de la Generalitat, Montero ha tornat a ser clara. No s’aixecaran els controls mentre el Govern, a través del president de la Generalitat, Quim Torra, segueixi amb les seves manifestacions "poc afortunades" sobre la seva intenció de reiniciar el procés de secessió: "Hem de garantir que els diners públics tenen com a final allò per al que està dissenyat", ha dit la ministra. 

Sobre una possible reforma del finançament autonòmic, la ministra ha dit que es produirà quan es designi el nou Govern, si és possible abans de final d’any, amb l’objectiu de reforçar les polítiques socials.