SESSIÓ DE CONTROL

Iceta adverteix contra l''ho tornarem a fer'

El líder del PSC demana a Torra que es comprometi a actuar dins de la llei

El president de la Generalitat es burla dels problemes interns de Ciutadans

zentauroepp48079458 parlament bertran iceta y arrimadas llegan tarde a una votac190509130200

zentauroepp48079458 parlament bertran iceta y arrimadas llegan tarde a una votac190509130200 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

En la jornada final del judici del procés, Jordi Cuixart va fer servir el seu torn d’última paraula per posar en circulació una consigna que ha calat en l’independentisme: “Ho tornarem a fer”.Després de mesos de desorientació, la part sobiranista de la població ha acollit la frase amb entusiasme, i Òmnium Cultural fins i tot l’ha imprès en missatges publicitaris al metro i als autobusos. Quim Torra també l’ha fet seva en algun ple parlamentari.

Però Miquel Iceta ha cridat avui l’atenció sobre aquesta consigna. Durant la sessió de control al Parlament, el líder del PSC va advertir al president de la Generalitat que hi ha coses que el Govern no pot fer. “¿'Ho tornarem a fer’? Facin el que tinguin per convenient, però sempre dins de la legalitat. Amb respecte a les institucions i a tot el poble de Catalunya. Podem canviar la legalitat si utilitzem els mecanismes i les majories necessàries”, va dir Iceta.

La voluntat popular

Torra va fer servir el seu torn de rèplica en insistir en el missatge que, entre la legalitat i la seva interpretació del que és la voluntat popular, es queda amb el segon. “Aquest és un Govern que respecta la voluntat popular. Aquest és el camí a seguir, el que expressi el poble de Catalunya, se li ha de donar la veu i seguir-la. És l’únic límit que nosaltres ens marquem. Ens agradaria saber quin és el límit del Govern espanyol”,va afirmar.

Notícies relacionades

Fora d’això, el president va ser més agut de l’habitual en les seves respostes a altres partits. Per exemple, quan va contestar a la diputada Lorena Roldán, de Ciutadans, sobre la fuga d’empreses de Catalunya i “la campanya de boicot promoguda per l’ANC”, amb referència al buscador d’empreses sobiranistes que ha posat en marxa aquesta entitat.

Torra va negar que hi hagués cap boicot per passar a l’atac amb la fuga d’empreses. Ho va fer burxant en les turbulències internes de Ciutadans, que en pocs dies ha vist com diversos dirigents s’apartaven per discrepàncies amb el gir a la dreta d’Albert Rivera: “Per a fugitius el senyor Rivera, ¿on és? Valls, Roldán, aquests sí que són fugits. Vagin a saber si després d’aquests cinc minuts de conversa algú més haurà saltat de Cs. Més que ‘Vamos, Ciudadanos’, el lema hauria de ser ‘Nos vamos de Ciudadanos’”.