EL 2 DE JULIOL

Ciutadans demana a Antonio Tajani que veti l'entrada de Puigdemont a l'Eurocambra

Els eurodiputats electes de Ciutadans adverteixen a Tajani que «la presència d'aquestes persones posa en risc la seguretat»

A la mateixa carta, la formació taronja considera que Puigdemont no ha de poder accedir a l'Eurocambra «per estar fugit de la justícia»

Sessió de l’Eurocambra a Estrasburg.

Sessió de l’Eurocambra a Estrasburg. / PATRICK SEEGER (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ciutadans ha demanat al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, que prohibeixi l’accés de Carles Puigdemont a la institució el 2 de juliol, quan està prevista la celebració de la sessió d’obertura de l’Eurocambra. La petició també inclou el veto als “instigadors” de la concentració en recolzament a l’expresident, Toni Comín i Oriol Junqueras.

Notícies relacionades

En una carta enviada ahir a Tajani, Ciutadans considera que “la mera presència d’aquestes persones [...] pot posar en risc la seguretat de tots i el correcte desenvolupament, imatge i prestigi de l’activitat política” del Parlament Europeu. En aquesta carta, la formació taronja també informa el president de l’Eurocambra sobre els detalls de la concentració, que està convocada davant la seu del Parlament, a Estrasburg, alhora que adverteix que “pot derivar en comportaments violents i amb conseqüències serioses per a la seguretat”.

Els liberals consideren que aquest tipus de concentracions “sovint deriven en situacions en què s’ha compromès la seguretat de diputats mitjançant vexacions, insults i fins i tot agressions físiques”. Així, els eurodiputats taronges insten Tajani a “redoblar les mesures de seguretat” i a impedir l’accés a la Cambra, “en especial a Puigdemont”, segons ells “per estar fugit de la justícia i presentar-se sota una titulació falsa que suposa usurpació de funcions”. La carta està firmada pels vuit eurodiputats electes de CiutadansLuis Garicano,Maite PagazaurtundúaSoraya Rodríguez, Javier Nart, Jose Ramon BauzáJordi Cañas i Susana Solís.