GOVERN

Torra estarà a Estrasburg durant la constitució de l'Europarlament

El Govern no aclareix si participarà en la manifestació independentista davant la Cambra

GRAFCAT430  BARCELONA  11 06 2019 -La consellera de la presidencia y portavoz del Govern  Meritxell Budo  durante la rueda de prensa posterior a la reunion semanal del Govern en la ha pedido que se ponga en libertad a los  presos politicos  cuando acabe el juicio contra los lideres del  proces   que esta semana intervendran en el turno de la ultima palabra  en lo que la consellera ha augurado que sera  un ejercicio de dignidad  EFE  Andreu Dalmau

GRAFCAT430 BARCELONA 11 06 2019 -La consellera de la presidencia y portavoz del Govern Meritxell Budo durante la rueda de prensa posterior a la reunion semanal del Govern en la ha pedido que se ponga en libertad a los presos politicos cuando acabe el juicio contra los lideres del proces que esta semana intervendran en el turno de la ultima palabra en lo que la consellera ha augurado que sera un ejercicio de dignidad EFE Andreu Dalmau / Andreu Dalmau (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

El president de la Generalitat, Quim Torra, encapçalarà la delegació del Govern a Estrasburg el pròxim dimarts 2 de juliol, dia de la constitució del nou Parlament Europeu. La portaveu de l’Executiu català, Meritxell Budó, no ha concretat si accedirà a la Cambra o si participarà en la manifestació que el Consell per la República ha convocat.

L’objectiu d’aquesta protesta és que l’Europarlament “no veti” com a membres de la Cambra Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. “Està pendent de concretar” la participació de Torra en la manifestació, va dir la portaveu del Govern. En qualsevol cas, el president sí que té “intenció d’anar” a Estrasburg, i Budó ha assegurat que tindrà “diferents actes d’agenda” a la ciutat.

L’anunci ha suposatl’enèsima relliscada de la política comunicativa del Govern en les últimes setmanes. El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, va ser present en la mateixa roda de premsa, i durant el seu torn no va confirmar que Torra anirà a Estrasburg. “El Govern estarà representat el 2 de juliol. Jo hi seré, i segurament altres consellers”, va dir. Quan se li va preguntar per Torra, va deixar la seva presència en l’aire; no obstant, Budó sí que va assegurar el viatge del president.

Notícies relacionades

De fet, la reunió del Govern de la setmana que ve es farà dimecres, en comptes de dimarts, perquè Torra i la resta de consellers que es desplacin a Estrasburg hi puguin participar.

Tres noves 'ambaixades’

Però la raó principal de la presència de Bosch en la roda de premsa posterior a la reunió de l’Executiu era la d’anunciar les tres noves delegacions a l’estranger que el Govern obrirà pròximament. Estaran situades a Tunísia, a Ciutat de Mèxic i a Buenos Aires, i la Generalitat vol que totes elles exerceixin també “influència” en l’àrea que les envolta: el Magrib en el primer cas, l’Amèrica Central en el segon i al Con Sud en el tercer.