Iglesias qualifica de "barbaritat" la possibilitat de no entrar en el Govern

El líder Podem explica que, amb la meitat dels vots que el PSOE, haurien d'estar en el Consell de Ministres

Demana al president en funcions, Pedro Sánchez, que deixi enrere la "dinàmica del soroll, les pressions i la sobreactuació"

zentauroepp48504468 madrid 06 06 2019 politica  el representante de  unidas pode190606181406

zentauroepp48504468 madrid 06 06 2019 politica el representante de unidas pode190606181406 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

De "barbaritat" i "falta de respecte" ha qualificat el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, la possibilitat que no hi hagi dirigents morats en el pròxim Consell de Ministres. El polític madrileny té clar que el seu objectiu és entrar a formar part del Govern i, per a això, provarà de fer valer els seus 42 diputats que, explica, es van aconseguir gràcies a 3,7 milions de votants, la meitat del que va obtenir el PSOE.

Les negociacions entre el president en funcions, Pedro Sánchez, i Iglesias estan en pausa des de dilluns passat, última vegada que tots dos es van veure. Des d’aleshores, els socialistes han ofert llocs intermedis en l’administració.  Una proposta que no ha agradat gaire entre les files d’Unides Podem pel que suposa –"prendre per tontos els espanyols"– i per les formes amb què ho van anunciar a través dels mitjans de comunicació. 

Notícies relacionades

"Toca protegir la negociació i no llançar ultimàtums i amenaces", ha sentenciat Iglesias en una entrevista a Radiocable. Així, el dirigent morat ha demanat a Sánchez asseure’s a "una taula amb equips i deixar enrere la dinàmica del soroll i de les pressions". 

PNB i ERC

Quan li han preguntat sobre la investidura, Iglesias ha assegurat que, d’acord amb la situació, sembla que Sánchez podria comptar amb els vots del PNB id’ERC per tornar a sortir elegit president. En aquest sentit, ha recordat que el líder del PSOE té el deure constitucional de conformar un Govern.